SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM'de 'Mert-Namert' Tartışması

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:15:03
İGM'de 'Mert-Namert' Tartışması
A- A+ PAYLAŞ
Malatya İl Genel Meclisi'nde AKP'li ve CHP'li üyeler arasında "mert", "namert" ve "faşist" tartışması yaşandı. 
 
Malatya İl Genel Meclisi'nin Nisan ayı 5. oturumu, Meclis Başkanı Naci Şavata başkanlığında yapıldı. Toplantıda, CHP Grubu üyeleri tarafından köy yolları ağındaki çalışmalarla ilgili bir önerge verildi. Önerge hakkında konuşan CHP Grup Başkanı Mustafa Mengüç, kendilerine bilgi verilmeden ilçe yol ağlarının yapımı ile ilgili çalışmalar yapıldığını iddia ederek, "Buradaki arkadaşlarımız mertçe şunu söyleyebilirler, 'arkadaşlar biz ilçelerin programlarını yaptık" dedi. Bunun üzerine "Biz namertliği ancak o arkadaşlardan öğreniriz. Bizim namertliğimiz yok, biz merdiz" diyen AKP Grup Başkanı Mehmet Ali Doğan'a Mengüç, "Ben namert filan demedim" dedi. Doğan da, "Biz mertçeyiz, yani namert değiliz. Değerli arkadaşlar ben kimseye namert demedim, bize burada mertçe söylerler, bizde namertliği başkasından öğreniyoruz dedim. Yani biz namert değiliz, biz merdiz. Bize mert değilsin diyen alsın üzerine. Bize ilçelere karşı ayrımcılık yaptınız diyemezler. Biz dinsel ve etnik olarak bir ayrım yapmayız, yapmıyoruz" dedi. Yeniden söz alan Mengüç, "Biz kimseye namertlik yapmadık. Namert değiliz. Namerdin her zaman karşısındayız" diye konuştu. 
 
Tartışmanın uzaması üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, "Mesaj vereceksiniz tabii. AK Parti de, CHP de burada seçmenine mesaj verecek, selam söyleyecek. Ama konuşurken de bazı şeyleri düz konuşmamız lazım. Biz bütçeyi yaparken yol ağını da, asfaltın da kararını alıp verdik. Daimi Encümenin de önüne harcama gittiği zaman biliyor. Köylere Hizmet Götürme Birlikleri içinde bütçede iki katı para ayırdık. Hep beraber karar verdik. Her Köye Hizmet Götürme Birliği'nde o meclis üyem, bir kaymakam, iki muhtar kendi yöresinde çalışıyor" dedi. 
 
AKP'lileri kendilerinden habersiz olarak program yapmakla suçlayan CHP'li Naki Düzova ise, "Bunun adı faşistliktir" dedi. AKP'li Üye İbrahim Kılıç, Düzova'nın Meclis'ten özür dilemesini isteyerek, "Çok ayıp bir şey. Bu laflar bir İl Genel Meclis üyesine yakışmaz. Özür dilemesini istiyorum" dedi. 
 
AKPli üyelerin yeterlilik önergesi vermesi üzerine CHP'li Naki Düzova söz alarak, "Demin adını koyduğum şeyi yapıyorsunuz. Demin adınızı boşuna koymadım. Bunun adı nedir? Özür dileyecek birileri varsa kendileridir" diye konuştu. Bunun üzerine AKPli Emin Paşahan, Düzova'ya, "Özür dilemediği için, faşist dediği için, ben o lafı kendisine iade ediyorum" dedi. 
 
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata "Bu işi germeyin" uyarısında bulunurken, AKP'li Ramazan Çetin de söz alarak, "CHP'nin iktidar olduğu dönemlerde neler yaptığını, nasıl bir ayrımcılık yaptığını, kimlere hizmet ettiğini de biz çok iyi biliyoruz" dedi. 
 
CHP'nin verdiği önerge, AKP'li üyeler tarafından reddedildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız