SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM'de Tartışma

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi şubat dönemi son toplantısı yapılarak, mikro kredi uygulamasına çarşamba günü startın verileceği kaydedildi.

İl Özel İdaresi salonunda Abdurrahman Atay'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı işbirliğiyle organize edilecek olan mikro kredi bürosunun Karakavak'taki İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nde bir büro verilmesi kararlaştırıldı.

AKP Grup Başkanı Hasan Demez, Özel İdaresi İş Merkezi'nde büro verilmesini önerdi. Yapılan oylama ile 17 evet ve 13 ret ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nde bir büro verilmesi kararlaştırıldı. Bunun üzerine zaman zaman tartışmalar yaşandı.

İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, Hasan Demez'e tepki gösterip, "Bir büro için bu kadar neden mesele çıkarıyorsunuz? Köy Hizmetleri eski bölge müdürlüğü binası kiraya verilirken, niye karşı çıkmadınız da bir büroyu mesele yapıyorsunuz" dedi.

Mikro kredi uygulamasına çalışmalarına 11 Şubat çarşamba günü start verileceği bildirildi.

Meclis üyesi Mevlüt Vanlı, Özel İdaresi İş Merkezi'nin atıl olduğunu, birçok büronun boş olduğunu, burada yıldan 400 bin TL, tabandaki suyun tahliyesi için elektrik parası ödendiğini belirterek, burasının biran önce satılması gerektiğini savundu. Vanlı, daha önceden de 32 milyon TL bedel biçilen ancak alıcı bulamayan Özel İdaresi İş Merkezi'nin İl Özel İdaresi'nde satılmasından yana olduğunu dile getirdi.

Bu arada, toplantıda, ayrıca ilçelerdeki ilköğretim okullarına 403 bin 471 TL sıvı yakıt parası ile Battalgazi, Darende ve Doğanşehir ilçelerine Milli eğitim donatım malzemesi için 41 bin TL ödenek aktarımı da kabul edildi.

Darende ilçesi Akova köyü yerleşik alan tespitinin yapılması için de görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız