SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM'de Yetki Tartışması

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya İl Genel Meclisi toplantısında yetki konusu tartışıldı.

İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı toplantıları devam ediyor. İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata'nın başkanlığında düzenlenen toplantıda gündemdeki maddeler görüşüldü. Toplantıda, komisyonlarda görüşülüp karara bağlanan Arapgir ilçesi Esikli köyü ile Eskiarapgir köyü yolunun köy yolu ağına alınması, Arapgir ilçesi Budak ile Koru köyü Berenge yolu bağlantısının köy yolları ağına alınması kabul edildi.

Diğer yandan, Arge Komisyonu'nun geçtiğimiz yılın mart ve nisan aylarında aldığı 63 kararın incelenmesiyle ilgili karar da gündeme geldi. Söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç, "Arge Komisyonu, yapılmayan konuları da araştırmalı. Mesela, 120 sondaj kuyusu vurulması için İl Genel Meclisi olarak karar almışız. Kaç sondaj kuyusu vuruldu, ne kadar vurulmadı? Her ilçeye sivrisinek ilaçlama makinası alınması konusunda karar aldık, uygulanmadı. Köy yollarına tabela asılması kararı aldık, hala uygulanmadı" dedi.

AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan ise, yatırım programının büyük oranda uygulandığını belirterek, bazı alınan kararların ise uygulanmadığını dile getirdi. Köy girişlerine köy ismini yazan tabela yazımının sürdüğünü ve önümüzdeki günlerde takılacağını söyleyen Doğan, alınması için karar alınan konkasör makinasının ise fiyatının yükselmesi nedeniyle alınmadığının ifade edildiğini bildirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da, İl Genel Meclisi olarak karar aldıklarını, ancak uygulamada sıkıntı yaşanmaması için yeni anayasada yerel yönetimlerin de icranın içine alınması gerektiğini söyledi. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve yerel yönetimlere yetki verilmesi halinde hem karar alıp hem de uygulama içinde olacaklarına dikkat çeken Şavata, "Bizlere yaptırım gücü verilsin, denetleme onların olsun" dedi.

Bu arada, İl Genel Meclisi üyesi Ramazan Çetin'in getirdiği taze kayısı meclis üyelerine ikram edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız