SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM'de Yol Gündemi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, Temmuz ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Abdurrahman Atay'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda, geçen döneme ait gündem okunup, kabul edildi. İl Genel Meclisi toplantısında, Darende ilçesi Güdül Köyü'nün yerleşik alanının tespiti ile Doğanşehir ilçesi Güzel Köyü'nün yerleşik alanının tespiti konusu görüşüldü. Darende ve Doğanşehir İl Genel Meclisi üyelerinin de onayladığı teklif görüşülmek üzere imar bayındırlık komisyona havale edildi.

Gündem dışı teklifte bulunan Yeşilyurt İl Genel Meclisi Üyesi Hamit Kiraz, yaptığı konuşmada, "2008 yılı meclis çalışmalarında komisyonların raporları ile tespit edilen tüm ilçe ve merkez köy yollarının 2006 - 2007 yılı yapımlarında eksik ve hatalı yapıldıkları görülmüştür. Bu eksik ve hatalı yapıların 2008 yılı içerisinde İl Özel İdaresi veya sigorta kapsamında olanlarında yapılmasına karar verilmişti. Bugüne kadar ise yapılmadığı görülmüştür. Bu yolların bir an önce İl Özel İdaresi araçlarıyla yapılması gerekmektedir" dedi.

Arguvan ve Arapgir ilçesinden meclis üyelerinin de destek verdiği konuyla ilgili olarak, bugüne kadar yol yapımıyla ilgili olarak hiçbir çalışmanın olmadığı ve müteahhitlerin yaptıkları yolun sağlıklı olmadığını belirttiler.

İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, denetleme raporları neticesinde Genel Sekreterlik tarafından İlçe Kaymakamlarına kapsamlı bir yazı yazıldığını ifade ederek, "Gerek müteahhitlerin yaptığı gerekse, İl Özel İdaresi tarafından yapılan asfalt ve stabilize yolların ikinci kat asfaltta dahil olmak üzere yeniden tespitlerinin kaymakamlıkça yapılarak, gerek müteahhitler gerekse İl Özel İdareleriyle ortak bir çalışma içerisinde olunması konusunda görüşüldü. O günden bugüne kadar da Kaymakamlıklarımıza sorabilirsiniz, toplantı ve çalışmalar yaptık. Özel İdare penceresinden bakarsak asfalt sezonumuz 10 gün önce başladı. Bu yollara girerek, bozuk olan yolları yapacağız. Müteahhitlerle de ilgili olarak KÖYDES ve kaymakamları ilgilendirdiği için onlarda bu işin takibindeler. Biz geçen sene kontrollerden çok çektiğimiz için sıkıntılar yaşadık. Bu seneki kontrollerin daha hassas yapılacağından emin olabilirsiniz. Bunun sonuçlarını da göreceksiniz. Biz bunun takipçisi olacağız" dedi.

İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı ikincisi toplantısı ise, 5 Temmuz Cumartesi günü yapılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız