SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM'den Araştırmaya 'Evet'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:12:12
İGM'den Araştırmaya 'Evet'
A- A+ PAYLAŞ

TBMM genel kurulunda, CHP'nin kayısıdaki don zararı ile ilgili meclis araştırması açılması isteği CHP, MHP ve BDP'nin desteğine karşın AKP'nin oylarıyla reddedilirken, AKP'li üyelerin çoğunlukta olduğu Malatya İl Genel Meclisi'nde, CHP'li üyenin meclis araştırması açılması istemi kabul edildi.

Naci Şavata’nın başkanlığında toplanan Malatya İl Genel Meclisi toplantısında, kayısı çiçeklerinin dondan zarar görmesi ile ilgili araştırma yapılması istendi.

CHP’li üye Vahap Altınok, dondan zarar gören kayısı üreticilerinin mağduriyetlerinin giderilerek, borçlarının ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Önerge hakkında görüşler dile getirilirken konuşan AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan, “Yapılacak yardımı şova dönüştürürseniz, neticede vatandaş zarar görür. Hasar oranı belli olmadan konuyu siyasi rantta ve oy potansiyeline dönüştürmek isteyen muhalefet var. Bu konuda TBMM’ye soru önergesi verip, bu rantı kendi tarafına çekmek isterseniz bunun adı şovdur. Şov yapmadan sonucu beklemeliyiz. İktidar partisi olarak duyarsız değiliz. Nitekim, 92 milyon TL .kayısı hasar bedeli ödeyen AK Parti iktidarıdır” ifadelerini kullandı.

Meclis üyesi Naki Düzova da, "İktidar muhalefet el ele vererek , üreticinin emeğine sahip çıkmak gerekir"dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç ise, “Ekmeğin şovu ve siyaseti olmaz. Dondan zarar gören üretici varsa, bunun partisine bakılmaz. Mağdur olan çiftçinin borç ertelenmesi sosyal devlet anlayışıdır. Mağdur olan üreticiye yardım edin demek şov değildir” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra kayısı çiçeklerinin dondan zarar görmesi konusunda meclis Tarım Komisyonu'nun araştırma yapması kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, Pütürge ilçesi Tatlıcak köyüne bağlı Gölpınar ve Ahmetler mezralarının içme suyu sıkıntısının giderilmesi için İl Özel İdaresi tarafından içme suyu amaçlı bir adet sondaj açılması talebi kabul edildi.

Darende İlçesi Yukarı Ulupınar Köyü mevkiinde bin 700 metre Karayolları'nda orta refüjün tehlike arz ettiği, trafik levhası ile ara geçidin yapılması konusunda verilen önerge de İçişleri Komisyonu'nda görüşülmek üzere havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız