SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM'den Borçlanmaya Onay

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantıları tamamlandı. Toplantıda, İl Özel İdaresi'nin 10 milyon TL borçlanma kredisi ile Kızılay Bölge Kan Toplama Merkezi'ne yer verilmesi teklifi kabul edildi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Naci Şavata başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantısında, İl Özel İdaresi'nin 10 milyon TL borçlanma kredisi teklifi görüşüldü. Teklif hakkında meclis üyelerine bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, özellikle sulama suyu ve araç alımı ihtiyaçlarında kullanılmak üzere İller Bankası'na borçlanmak suretiyle 10 milyon TL kredi talepleri hakkında bilgi sundu. 10 yıl geri ödemeli yüzde 9 faizli kredinin alınması ile ihtiyaç duyulan köylere daha kısa sürede hizmetlerin gitmiş olacağına dikkat çeken Sami Er, "Bu krediyi köylüye hizmet için istiyorum. Yoksa benim bir dikili kayısı ağacım dahi yok. Alacağımız borç para ile hizmet bekleyen yerlerin sorunlarını gidereceğiz" ifadelerini kullandı.

Er'in konuşmasından sonra İl Özel İdaresi'nin 10 milyon TL borçlanma kredisi teklifi kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, Cengiz Topel Caddesi'nde bulunan Köy Hizmetleri eski bölge müdürlüğü binası arkasında yer alan yaklaşık 800 metrekare yerin, Türk Kızılay Derneği'nin Bölge Kan Merkezi kurulması ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na tahsisi talepleri ele alındı. Türk Kızılay Derneği'nin Kızılay Kan toplama Merkezi kurulması talebi kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, merkez Yaygın Kasabası'na yapılacak olan baraj konusunda, meclis Bütçe ve Plan Komisyonu'nun bir rapor hazırlaması da kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız