SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM'nin Gündemindeki Konular..

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi'nin gündeminde AİHM'nin türban kararı, Kızılay'a bina tahsisi konuları vardı.. Bina konusunda top Valiliğe atıldı..

Özel İdare Müdürlüğü Salonu'nda Bekir Çelik'in başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi toplantısında, AKP'li üye Kasım Yaman, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) türbanla ilgili aldığı karara tepki gösterilmesi için İl Genel Meclisi'nin karar almasını talep etti. İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik ise İl Genel Meclisi'nin böyle bir karar alamayacağını ifade ederek, böyle bir kararı ancak parti olarak alınabileceğini söyledi.

Arguvan İlçesinin AKP'li Üyesi Ahmet Eren gündem dışı bir konuşma yaptı. İl Genel Meclisi'ne ait Köy Hizmetleri eski müdürlük binasının Kızılay'a verilme işlemiyle ilgili olarak bazı meclis üyelerinin İl Genel Meclisi üyelerine yaptığı eleştirilere cevap vererek Eren, "Öncelikle biz İl Genel Meclisi olarak Kızılay'a verilmesi düşünülen eski Köy Hizmetleri binasında bizden kaynaklanan bir olumsuzluğun olmadığı fikrindeyim. Ama hala aranızda bizden kaynaklanan bir olumsuzluğu düşünen varsa, ben mal varlığım hakkında söz etmek istemem ama 8 dairem var. Eğer hala bizi suçlu bulan varsa ben bu 8 dairemi Kızılay'a hiç gözümü kırpmadan veririm" dedi. Başka bir üye de, bu konudaki tartışmalarla İl Genel Meclisi'nin yıpratılmak istendiğini iddia etti.

Ardından meclis üyelerinin bir bölümü, bu olayın İl Genel Meclisi'yle ilgisinin olmadığını ileri sürüp, bu duruma valiliğin bir çözüm bulması gerektiğini belirtti.

Bu arada toplantıda, İnönü Üniversitesi'nde kurulması planlanan Ağaç Müzesi'ne fidan alınması için Özel İdare Müdürlüğü'nden 100 bin YTL ayrılması kararlaştırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız