SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM'nin Sel Raporu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde 4 Kasım 2006 tarihinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle İl Genel Meclisi'nce hazırlanan raporda, toplam 155 çiftçinin zarar gördüğü belirtildi.

Malatya İl Genel Meclisi Aralık ayı toplantıları Özel İdare Salonu'nda başladı. Meclis Başkanı Bekir Çelik başkanlığında yapılan toplantıda İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından hazırlanan Doğanşehir Sel Felaketi Raporu da okunarak kabul edildi. Raporda, 4 Kasım 2006 tarihinde Doğanşehir'in Erkenek, Sürgü ve Kurucuova kasabalarında etkili olan sel ve yağmur yağışından dolayı toplam 155 çiftçi ailesinin zarar gördüğü aktarıldı.

Bölgedeki yaklaşık 800 çiftçinin 2004 yılından beri sulama suyu bedellerinin ödeyemediği kaydedilirken, bu bedellerin ve faizlerini af edilmesinin gerektiği belirtildi.

Bölgede geçmiş yıllarda Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan konutlardan yaklaşık 50 adedinde hasar oluştuğu belirtildi.

Toplantıda ayrıca İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ergün Kutan, Aile Hekimliği hakkında bilgiler verdi. Dr. Kutan, Türkiye'de 2004 yılında başlatılan Aile Hekimliği Uygulaması'nın şuanda 10 pilot ilde sürdürüldüğünü ve Malatya'nın da uygulamaya 2007 ikinci dönemi veya 2008 yılında dahil edilmesini beklediklerini söyledi. Dr. Kutan, 3 bin nüfusu bir doktor düşecek şekilde Malatya'daki sağlık ocaklarında doktor odalarını düzenleme ve alt yapıyı oluşturmayla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız