SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İGM'nin 'Son' Toplantıları

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:56:32
İGM'nin 'Son' Toplantıları
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi son kez Malatya adına karar alıyor. Malatya’nın, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin ardından yasa gereği fiilen büyükşehir olacak olması nedeniyle İl Özel İdarelerin tüzel kişiliği ortadan kalkıyor. Mart ayı çalışmalarına Pazartesi günkü oturumla başlayan Malatya İl Genel Meclisi, son oturumunu 7 Mart Cuma günü yapacak. İl Genel Meclisi’nin görevini büyükşehir ile birlikte Büyükşehir Belediye Meclisi yürütecek.

Şavata: Alınan kararlar hayırlı olsun

İl Genel Meclisi, son toplantısına Naci Şavata Başkanlığında Pazartesi günü başladı. Yoklamanın ardından kısa bir konuşma yapan Naci Şavata “Cumhuriyetin ilanı ile birlikte yaklaşık 90 yıl önce kurulan İl Genel Meclisi, bu ayın sonunda yapılacak yerel seçimlerin ardından kapanmış olacak. Büyükşehir Yasası ile birlikte İl Özel İdarelerin tüzel kişiliği de sona eriyor. Bizim bugüne kadar köylere, kırsala yönelik aldığımız hizmet kararlarını bundan sonra Büyükşehir Belediyesi alacak. Ay sonunda bir toplantı yapacağız ve gerekli mesajları vereceğiz. Aldığımız tüm alt yapı ve hizmet kararlarının, ülkemize, milletimize ve Malatya’ya hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Naci Şavata’nın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündemin birinci maddesi olarak Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünden gönderilen 5 milyon TL’nin nereye harcanacağına ilişkin CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç’ün verdiği soru önergesi üzerine hazırlanan rapor okunup karara bağlandı. Bayındırlık ve İmar Komisyonu tarafından hazırlanan raporda, söz konusu 5 milyon TL’nin İl Özel İdaresi 2013 yılı yatırım programlarında eksik kalan yatırım işlerinde kullanılacağı belirtildi. 

Konteyner Kente iş atölyesi kuruluyor

Meclisin oturumunda ayrıca Yeşilyurt’a bağlı Kuşdoğan Köyü’ndeki yerleşim yeri sıkıntısının çözümü için resmi kurumlar nezdinde girişimlerin başlatıldığına ilişkin Bayındırlık ve İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor kabul edilirken, Suriyeli mültecilerin kaldığı Fatih Köyü’nde bulunan mülkiyeti hazineye ait 3 ayrı ada ve parseldeki arazilerin bir kısmının Suriyeliler için iş atölyesi kurulmak üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne tahsisi kararlaştırıldı.

Mecliste ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Mücelli Caddesi’nde yapımı devam eden kuruma ait binanın inşaatında kullanılmak üzere harcanmayan 176 bin TL’nin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün hesabına aktarılması yönünde Vali Vasip Şahin imzasıyla gelen talep de görüşülerek kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız