SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İğneci Osman Efendi" Vefat Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:21:31
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da eczane merkezli halk sağlığı hizmetinin önemli simalarından, halk arasında "İğneci Osman Efendi" olarak tanınan Osman Oyılmaz, 91 yaşında vefat etti.

Malatya'nın en köklü müesseselerinden "Cumhuriyet Eczanesi"nde çok uzun yıllar kalfalık yapan, eczanenin haricinde de hasta vatandaşların evlerine kadar giderek enjeksiyon hizmeti veren, yine özellikle yoksul ve orta kesimden vatandaşların hastalıklarında ilk danışılan ve yardımı istenen kişi olan, bu yönüyle de tanınan ve saygı gören Osman Oyılmaz, yaşlılığa bağlı olarak vefat etti. Merhumun cenazesi, Şehir Mezarlığı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine merhumun ailesi ve yakınları, eczacılık sektörü çalışanları, vatandaşlar katıldılar.

"İĞNECİ OSMAN EFENDİ.."

Malatya'da halkın "İğneci Osman Efendi" olarak tanıdığı Osman Oyılmaz, 1922 yılında Arapgir ilçesinde doğdu. Eczacı kalfalığı mesleğine, 1938 yılında Malatya'da o dönem hizmet veren ilk eczanelerden biri olan ve Eczacı Lütfi Sayman tarafından işletilen Cumhuriyet Eczanesi'nde başladı. 1942 yılında askerlik görevine giden Oyılmaz, Antalya ve Erzurum'da toplam 4 yıl süreyle askerlik yaptıktan sonra, 1946'da tekrar Cumhuriyet Eczanesi'ndeki işine döndü ve emekli olduğu 1988 yılına kadar burada aralıksız çalıştı. 1948 yılında evlenen Osman Oyılmaz'ın, dünyaya gelen 3 çocuğundan biri olan kızı 18 yaşında iken vefat etti. Osman Oyılmaz, İl Özel İdare'de görevli İlhan Oyılmaz ile Malatya Lisesi'nde uzun yıllar görev yapan öğretmen Saliha Erata'nın da babalarıydı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız