SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İğneyle Kuyu Kazdım"

0
Güncellendi - 2016-10-25 00:42:08
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Down Sendromlular ve Otizm Derneği tarafından ‘Aile Eğitim Semineri ve Söyleşisi’ düzenlendi.

Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Mahmut Üner Özer, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk ile özel çocuklar ve aileleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Malatya Otizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Baydaş, otizmin dünyada 1944 yılından itibaren farklı bir engelli grubu olarak tanımlandığını kaydetti.

Dünyada her 100-150 çocuktan 1’inin otizmli olduğunu aktaran Baydaş, Türkiye’de ise 650 bin kişinin otizmli olduğunun tahmin edildiğini belirtti.

Baydaş, otizmin tek ilacının eğitim olduğuna dikkat çekerek, sporun otizmli bireyler üzerinde büyük faydasının olduğunu kaydetti.

Malatya Otizm Derneği Başkanı Melahat Kartal ise ‘bir annenin gözünden otizmi’ anlattı.

Çocuğunun otizmli olduğunu öğrendiği günden buyana iğneyle kuyu kazdığını dile getiren Kartal, “Arada bir tökezlediğim, yere düştüğüm oldu ama ‘sen annesin durmayacaksın’ dedim. Sürekli tökezleyerekte olsa kalkmaya çalıştım. Hiçbir zaman ardıma bakmadım. Hedefim sürekli ileriye doğru gitmek oldu, yoksa çocuğumu kaybedeceğimi biliyordum. Otizm, anne gözüyle önce çocuğunuzu anlamanız gerekiyor. Ben onu gördüm, inceledim ve anladım” dedi.

Etkinlikte daha sonra Özel Eğitim Uzmanı Erkan Kurt, ‘özel bireylerin günlük yaşantısında karşılaştığı sorunlar’ konulu sunum yaptı.

Kurt, ailelerin engelli çocuğa sahip olduktan sonra geçirdiği bir takım evrelerin olduğunu, bunun şok, inkar, reddetme, kabul ve uyum şeklinde ilerlediğini ifade etti.

Velilerin, özel çocukları işçin özel eğitim öğretmeniyle birlikte kesinlikle bir plan, program, özel bir çalışma takvimi yapması gerektiğine dikkat çeken Kurt, şunları söyledi: “Otizmin ve diğer engel gruplarının bilinen tek tedavisi özel eğitimdir. Bunu da yapacak kişiler, özel eğitim öğretmenleridir. Bu konuda özel eğitim öğretmenleriyle işbirliğinde olun. Özel eğitim öğretmeninizi kendiniz belirlemeye çalışın. Çünkü çocuğunuzu en iyi siz tanıyorsunuz.”

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

otizm1

otizm2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız