SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhale Belediyeden Ama..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:26:19
İhale Belediyeden Ama..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya-Elazığ kara yolunun İnönü Üniversitesi kampüsünün önüne denk gelen kısmında köprülü kavşak yapılması amacıyla proje çalışmalarına başlanacağı öğrenildi. Proje ihalesinin Malatya Belediyesi tarafından yapılacak olması, şehirler arası yolda uygulanacak projenin ihalesinin, neden, bu yolların sorumluluğu üzerinde bulunan "Karayolları tarafından yapılmıyor?" sorusunu akıllara getirdi.

Yapımı süren 25 bin kişi kapasiteli stat, İnönü Üniversitesi, Teknokent ve Turgut Özal Tıp Merkezi'nin (TÖTM) bulunduğu bölgede yapılması planlanan köprülü kavşağın ve 1,5 kilometre uzunluğunda yol uygulama projelerinin hazırlanması için ihale yapılacak.  Malatya Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılacak ihale 6 Ağustos günü saat 14.30'da belediye hizmet binasındaki Beydağı toplantı salonunda yapılacak. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile yapılacak ihalede, iş deneyim belgeleri olarak, 'Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilen bedelin yüzde 25 oranından az olmamak üzere, ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler' istendi. Sadece yerli isteklilerin katılabileceği ihalede köprülü kavşağın, İnönü Üniversitesi ile Turgut Özal Tıp Merkezi arasındaki kara yoluna denk gelecek şekilde yapılacağı belirtildi. 

Bu arada şehirler arası bir yol üzeride yapılacak köprülü kavşak ile ilgili ihalenin Malatya Belediyesi tarafından düzenlenmesi, Karayolları ile bu konuda arada herhangi bir anlaşma olup olmadığı sorularına muhatap olurken, böyle bir anlaşma olmadığı taktirde iki kurum arasında, daha önce Malatya İstasyon Virajı kavşak düzenlemesinde olduğu gibi sorun yaşanacağı yorumlarına neden oldu. Bilindiği gibi, Karayolları kendi sorumluluğunda olan Çevreyolu İstasyon Virajı kavşağı için ayrı bir proje geliştirirken, Malatya Belediyesi ayrı bir düzenleme projesi ile ortaya çıkmış, her iki projede uygulanamadığı gibi kavşak "günübirlik" düzenlemelerle sık sık gündeme gelmişti.

Kaynak : Yeni Malatya Gazetesi ÖZEL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız