SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İhale Bir Süreç..'!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Organize Sanayi Bölgesi'nde ikincisi yapılması planlanan ancak ihalesi geciken arıtma tesisinin hizmete sunulamaması nedeniyle çevre köyler sorun yaşarken, ihalenin biran önce gerçekleştirilip, çevre sorununun giderilmesi istendi.

Vali Ulvi Saran, konuyla ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Yeni arıtma tesisi 20 milyon TL'lik bir yatırım olacak. Programa aldırılması, ihale edilmesi bir süreç gerektiriyor. Yapılması gerekip de yapılmayan bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Özellikle tekstil boya fabrikalarının atıklarının arıtma tesisinde temizlendikten sonra bırakılması gerektiğini belirten Vali Saran, "Koca tesisin ihalesini hemen yapmak kolay değil. Bakanlık tarafından ihale ediliyor. İhale için gereken her şey yapıldı" dedi.

"BU AŞAMAYA GELMEDEN ÇÖZÜLMESİ LAZIMDI"
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, "Organize Sanayi Müteşebbis heyetinde para yokluğu nedeniyle sanırım ihale gecikti. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı sayın Hasan Hüseyin Erkoç, paranın bulunduğunu ve ihalenin yapılacağını açıkladı. Ancak gönül isterdi ki, bu aşamaya gelmeden halledilsin. Halledilecek müjdesi verildi. O yörenin halkı zarar gördüklerine ilişkin bize kadar gelmişlerdi. İnşallah sorun çözülecektir" ifadelerini kullandı.

Mevcut arıtma tesisinin yetersiz kalması ve ikinci bir arıtma tesisi yapılması kararı alınıp, geçtiğimiz Haziran ayında ihale edilmesi beklenen arıtma tesisi inşaatı gecikince çeşitli çevrelerce eleştirilere neden oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız