SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İhale Bu Yıl Yapılacak'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amliri Ömer Faruk Öz, Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün 30 milyon lira proje bedelli yeni hizmet binası ihalesinin bu yıl yapılması için gerekli ödeneğin bu yıl aktarılmasının planlandığını bildirdi.

Konuya ilişkin olarak milletvekili Öz'ün TBMM'deki sekreteryasından yayınlanan bülten şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, “Emniyet Genel Müdürlüğü nezdinde yaptığımız görüşmeler sonucunda, Malatya Merkez Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası için 2010 yılı ortalarında Emniyet Genel Müdürlüğü’nce bütçede kullanılmayan ödeneklerin bu yatırım için aktarılacağı sözü alınmıştır.

Ödenek yetersizliği nedeniyle ihalesi bir türlü gerçekleştirilemeyen Malatya Merkez Emniyet Müdürlüğü yeni binası ile ilgili sıkıntının çözümünde önemli mesafe katedildiği, ihalenin bu yıl içerisinde gerçekleştirilmesinin beklendiği bildirildi.

Öz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü binasının 2009 yatırım programına alındığını, 2010 yılında 30 milyon TL ihale bedeli konulduğunu hatırlattı. İhale bedelinin yüzde 10’una tekabül eden 3 milyon TL ödenek ayrılmaması nedeniyle bugüne kadar ihaleye çıkılamadığına işaret eden Öz, yaklaşık ihale bedeli 30 milyon TL’nin yüzde 10’u olan 3 milyon TL ödenek aktarılıp ihalesinin 2010 yılı, yani bu yıl içerisinde yapılması planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

İLÇELERDE DURUM
Öte yandan Öz, bazı ilçelerdeki emniyet müdürlüğü binası ve lojmanları yapımı ile ilgili bilgiler de verdi. Doğanşehir, Pütürge, Yazıhan ve Doğanyol ve Kuluncak ilçe emniyet binalarının yenilenmesi için gayret sarf ettiklerini duyuran Öz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Doğanşehir Emniyet Müdürlüğü binasının yenilenmesi planlanıyor. Bu ilçede yeni emniyet müdürlüğü binasının yapımı için, TCDD’ye ait alanın devri gerekiyor. Bunun için TCDD’ye 44 bin TL ödenecek. Bunun dışındaki diğer masraflar, hayırsever katkısı ile karşılanacak. Pütürge’de ise emniyet müdürlüğü binası yapımı için mevcut arsa yetersiz geldiğinden, belediyeye ait 12 bin 571 metrekarelik alanın emniyet hizmet alanı olarak kullanılmak üzere devri gerekiyor. Bu devrin gerçekleştirilmesi için ise gönderilmesi talep edilecek.

Bu para ise Emniyet Genel Müdürlüğü’nce Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından Pütürge belediyesine 37 bin 713 TL ödenek aktarılacaktır. Yazıhan’da emniyet binası ve lojman yapımı işinin 2011 yatırım programına alınması talep edilmiştir. İlçede bulunan 7 bin 693 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerine Yazıhan İlçe Emniyet Amirliği Lojmanlı Hizmet Binası yapımının yatırım programına alınması bekleniyor. Bu işin maliyeti 2010 yılı birim fiyatlarına göre 2 milyon 329 bin 915 TL olarak hesaplanmıştır. Doğanyol ilçe emniyet amirliği lojmanlı hizmet binası inşaatı yapımına başlanması için de, Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından 500 bin TL ödenek yardımında bulunulmuştur. Sağlanan yardım ile 2010 yılı içerisinde yapımına başlanacak söz konusu inşaatın geriye kalan kısımlarının tamamlanması için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 2011 yılı yatırım programına dahil edilmesi planlanmıştır. Kuluncak ilçesine emniyet binası yapımı işi bu yıl yatırım programında olup ihale çalışmaları devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlayan Emniyet Teşkilatımızın daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi adına yapılacak hizmet binalarının planlandığı şekilde bitirilmesi noktasında takiplerimiz devam etmektedir.”"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız