SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İhale Haziran veya Temmuz'da"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:53:17
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi( CHP) Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Veli Ağbaba, Yoncalı Barajı ile ilgili sorunları gündeme getirdi. Ağbaba’nın Yoncalı Barajı ile ilgili sitemlerini cevaplayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise haziran-temmuz ayında Yoncalı Barajı'nın ihalesi yapılacağını açıkladı.

KANGREN OLMUŞ BARAJ

CHP Milletvekili Ağbaba TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada “Sayın Bakana bir şey sormak istiyorum: Bu bizim malum kangren olmuş bir Yoncalı Barajı'mız var, Sayın Bakan çok iyi biliyor. 1996'dan beri her beş yılda bir ihalesi yenileniyor. En son geçtiğimiz yıl ihalesi iptal edildi. Sayın Bakan, geçen yıl da söz verdi bu Yoncalı Barajı'nın ihalesinin yapılacağına dair. Geçtiğimiz gün de Mevlüt Aslanoğlu sordu, tekrar söz verdiniz. "Yoncalı Barajı" deyince akla devlet geliyor, "devlet" deyince de Arguvanlıların aklına sözünde durmamak geliyor. Arguvanlılar, bu barajın ne zaman ihalesinin yapılacağını merak ediyorlar. Bu konuda sizden bir cevap bekliyoruz.” dedi.

MÜTEAHHİT İFLAS ETMİŞ

Ağbaba’nın ardından söz alan  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise yaptığı konuşmada “Malatya'daki Yoncalı Barajı'yla alakalı bilgi vereyim. Yoncalı Barajı daha önceki dönemde ihale edilmiş ama projesi son derece yanlış olduğu için müteahhidi bunu başaramamış, iflas etmiş ve neticede, biz bu barajı bitirmek maksadı ile yeniden ele aldık. Hatta, sulama alanını, açık sistemdi, iptidai sulama sistemiydi, kapalı sistem olarak yeniden revize ettik, projeler hazırlanıyor ve de neticede, muhtemelen haziran-temmuz ayında Yoncalı Barajı'nın ihalesi yapılacak. Allah nasip ederse Yoncalı Barajı'nı, Malatya'da diğer barajları, Kapıkaya Barajı'nı, Turgut Özal Barajı veya Boztepe Barajı'nı da bitirdiğimiz gibi, bu barajı da bitireceğiz.” dedi.

Bakan Eroğlu, Ağbaba’nın “Kapıkaya Barajı'nı yaptınız da kanal yapmayı unutmuşsunuz, sulama kanalını unutmuşsunuz.” şeklindeki eleştirisini ise “Kanallar da biter merak etmeyin.” şeklinde cevaplandırdı.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız