SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İhale Hazırlığı Sürüyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:17:00
A- A+ PAYLAŞ
 
AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Malatya-Sivas karayolunun 54 kilometrelik birinci ihalesinin yapılacağını belirtti. 
 
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde Elazığ Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altunyuva ile birlikte Kuluncak Kaymakamı Savaş Konak'ı ziyaret etti. Çalık, yaptığı konuşmada, "108 kilometrelik Malatya-Sivas karayolumuzun bölünmüş yol çalışmalarının 2012 yılı için yatırım programına alındığını ifade etmiştik. Çalışmaları Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen işin iki kısım halinde ihale edileceği konusunda da daha önce basına bilgi vermiştik. Malatya-Sivas karayolunun bu yıl bölünmüş yol yapılması için Mustafa Şahin vekilimiz ile birlikte sayın bakanımız ve sayın müsteşarımızdan yolun bir an önce tamamlanması için destek istemiştik. Malatya-Sivas karayolunun 54 kilometrelik kısmının ihalesi yapıldı. İkinci 54 kilometresinin ihaleye hazırlık çalışmaları da sürüyor" dedi. 
 
Malatya'nın son 10 yılda ulaşım konusunda çok ciddi mesafeler kat ettiğini ifade eden Çalık, bunun gerçekleşmesinde Bakan Binali Yıldırım'ın tüm ülkede ulaştırmada başlattığı seferberliğin büyük etkisi olduğunu söyledi. Malatya-Sivas karayolunun bölünmüş yol çalışmalarının tamamlanmasıyla şehrin ulaşım konusunda ciddi hiçbir probleminin kalmayacağını kaydeden Çalık, sürece katkıda bulunanlara teşekkür etti. "İlçede emniyet binamızın haziran sonu ile teslim edileceğini öğrendik" diyen Çalık, geçen hafta Kuluncak heyetinin Ankara'ya gelip ilgili ve yetkililere sorun ve talepler konusunda görüştüklerini bildirdi.
 
Kuluncak Kaymakamı Savaş Konak ise, "Ali Rıfat Paşa'nın söylediği bir söz var. 'Gidemediğiniz yer sizin değildir' diye. Elazığ Karayolları Bölge Müdürümüz de burada. Hekimhan- Kuluncak bağlantı yolu, Kuluncak-Ayvalı-Darende yolunun yeni projesinin bitirilip hizmete açılmasını bekliyoruz. Birinci sorunumuz yoldur. Ayrıca ilçede sosyal ve spor tesisi yoktur. SODES tarafından yapılan bir halı saha projesi vardı. Bu proje yarım kaldı" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız