SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhale İçin Encümene Yetki

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi’nin yaptığı toplantıda otobüs durakları, raket ve bilbordların 10 yıllığına kiralanması için encümene ihale yetkisi verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın "Siyaset Akademisi"nde ders vermek üzere Mardin'e gitmesi nedeniyle başkan vekili Tevfik Arpacı başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüşüp karara bağladı.Geçen toplantıya ait karar özetinin okunarak kabul edilmesinin ardından gündem maddelerine geçildi.

Bir önceki toplantıda görüşülen ve Plan Bütçe Komisyonu’na gönderilen seyyar tezgahlardan alınan işgaliye ücretlerine ilişkin konu görüşüldü. Komisyon tarafından hazırlanan raporda seyyar tezgahlardan alınan işgaliye bedellerinin düşürülmesi isteğinin kabul edildiği ve yeniden belirlendiğini ifade edildi.

Bu madde görüşülürken CHP üyesi Doğan Ağdaş söz alarak yaptığı konuşmada kaldırımların yayalara ait olmasına rağmen birçok bölgede kaldırımların esnaflar tarafından işgal edildiğini belirterek buna bir çözüm bulunmasını istedi. Ağdaş ayrıca seyyar satıcılar konusunun belediyenin başına bela olabilecek duruma geldiğini bunun için uygun semt pazarları yapılması gerektiğini söyledi.

Komisyon kararı oy çokluğuyla kabul edildi. Kabul edilen kararla seyyar tezgahlardan alınan işgaliye bedelinin yaklaşık yıllık 280 YTL olarak belirlendiği öğrenildi.

BİLBORDLARIN KİRALANMASI
Malatyaspor'a gelir amaçlı olarak kulübün de ihaleye girmesi beklenen 50 adet otobüs durakları, 15 adet raket ile 99 adet bilbordın 10 yıllığına kiralanması konusu görüşüldü.

Bu madde görüşülürken AKP’li üyelerden Niyazi Artan, 10 yıllık olarak verilmek istenen kiralamanın adresinin belli olduğunu, Belediye olanaklarıyla Malatyaspor’a 7.5 trilyon lira destek sağladıklarını belirterek, “ Neden 10 yıllığına kiraya veriyoruz. Halen uygulanmakta olduğu gibi 1 yıllık veya 2 yıllık olarak ihaleye verelim” dedi.

Söz alan AKP’li üyelerden Murat Gümüş’te, 10 yıllık kiralama konusunda Meclis olarak yetkili Encümene vereceklerini, Encümenin bunun 2,3,5 veya 10 yıl olarak belirleyebileceğini belirtti.

AKP’li üyelerden ve Malataspor Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Fahrettin Eserdi ise söz alarak yaptığı konuşmada ihalenin neden 10 yıllık olduğunun sorulduğunu belirterek, “ İhaleyi yıllık veya 2 yıllık alanlar mevcut bilbordlara yatırım yapamamakta. Oysa 10 yıllık ihaleyi alacak olanlar yapacakları yatırımla daha güzel bir görünüm sağlayabilecekler” dedi.

CHP’li meclis üyesi Doğan Ağdaş’ta yaptığı konuşmada, Malatyaspor eski başkanlarından Haşim Karadağ’ın genel kurulda 2 trilyonla geldiklerini belirtmesine rağmen başkanlığın verilmediğini, mevcut başkanın ise bir şey vermediğini belirtince, kulüp Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Meclis Üyesi Fahrettin Eserdi, “ Burası Malatyaspor genel kurulu değil” karşılığını verdi.

Ağdaş’ın ihalenin adresinin belli olduğu yolundaki iddiasına da Meclis Başkanlığını yapan Tevfik Arpacı’da ‘ Yok böyle bir şey” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra bilbordların 10 yıllığına kiraya verilmesi için encümenin yetkilendirilmesi teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

AKP’li iki üyenin red oyu verdikleri görüldü.

Belediye Meclis toplantısında daha sonra bazı imar değişiklikleri konuları da görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Meclisi aylık iznini Temmuz Ayında kullanacağından, Temmuz ayı içerisinde Meclis Toplantısı yapılmazken, Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1 Ağustos 2008 tarihinde saat 14.30’da yapılacak.

MALATYASPOR DA GİRECEK..
Bu arada Belediye meclis üyesi ve Malatyaspor kulüp ikinci Başkanı Fahrettin Eserdi, şehrin muhtelif yerlerindeki 50 adet otobüs durağı, 15 adet raket ve 99 adet bilboardın 10 yıllığına kiraya verilmesi hususunda hazırlanacak olan ihale şartnamesi ve transferler konusunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Eserdi, panoların Malatyaspor'un da gireceği ihale ile kiralanması hususunda yetkinin encümene verildiğini belirterek, " Tabi bunu encümenimiz ihale şartnamelerini hazırlayacak. İhale en yakın zamanda yapılır. Buraya girecek firmalarla değerlendirilir. Malatya'mızda geçmişle ilgili panoların yenilenmesiyle 10 yıllığına verilmesi en uygun. Malatyaspor bugün itibariyle ihalesini fes etti. Malatyaspor olarak bizlerde ihaleyi almak için ihaleye gireceğiz. Malatyaspor'a kazandırmaya çalışacağız. 1 Temmuza kadar ihale şartnameleri tamamlanır, 2 aya kadar ihale tamamlanır. Biz Malatyaspor'a katkısı olmasını arzuluyorum" dedi.

Malatyaspor'da merakla beklenen Teknik Direktör ve Futbolcu transferlerine de değinen Eserdi, "İlhan Başkan İstanbul'daydı. Teknik Direktör konusunda çalışmalar devam ediyor. Teknik Direktörden sonra transfer konusunda çalışmalar yapacaktı. Ancak, bugün ki Belediye meclisinde alınacak karar sonrası, Malatyaspor'unda ihaleye girmesi için Başkan geri geldi. İlhan Başkan tekrar İstanbul'a gidecek ve çalışmalar devam edecek. Şu anda görüştüğümüz hocalar var ama net bir şey yok" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız