SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhale İndirimi 28 Derslik Kazandırdı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 5 okul için yapılan inşaat ihalelerindeki yüksek kırımdan dolayı artan paraya ile 3 okula toplam 28 derslik yapılacak.

Malatya İl Genel Meclisi Ekim ayı 2. toplantısını Özel İdare Salonu'nda yaptı. Meclis Başkanı Bekir Çelik'in başkanlığındaki toplantıda 3 okulun 2005 yılı yatırım programına alınması konusu görüşüldü.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cebrail Aslan, "Bu yıl 5 milyon YTL tutarındaki ödenekle 5 okulun ihalesini yaptık. İhalelerdeki yüksek kırımlardan dolayı 2 milyon YTL arttı. Milli Eğitim Bakanlığı artan parayla 2006 yılı yatırım programında yer alan 3 okulun 2005 yılı yatırım programına alınarak ihale edilmesini istedi" dedi.

Bazı meclis üyeleri, artan paranın mevcut inşaatlara aktarılmasını teklif etti. İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik ise, genel bütçeden artan paranın yıl sonunda tekrar merkeze aktarılacağını belirterek, "Bu parayla 3 okulun ihalesi yapılacak" diye konuştu.

İl Genel Meclisi'nde gerçekleşen görüşmelerden sonra 2 milyon YTL ile Sadiye Ünsalan İlköğretim Okulu'na 12 derslik, Doğanyol Koldere İlköğretim Okulu'na 8 derslik ve Doğanşehir Ertuğrulgazi İlköğretim Okulu'na ise 8 derslik yapılması karara bağlandı.

Bu arada, Ekim dönemi toplantısının ilk gününde de Kuluncak İlçesi Ilısuluk Köyü'nün Darende İlçesi'ne bağlanması teklifi görüşüldü. Komisyon raporu doğrultusunda meclis üyeleri, Ilısuluk Köyü'nün Darende'ye bağlanması teklifini kabul etmedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız