SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhale Niye İptal Edilmiş?

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:41:36
İhale Niye İptal Edilmiş?
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı ve henüz açılışı gerçekleştirilmeyen Sanat Sokağı içerisindeki “Sohbet Kafe” için Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen ihalenin eksik belge nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre; Sanat Sokağı içerisinde bulunan ve mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Sohbet Kafe’nin 3 yıllığına kiraya verilmesi için Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri ve Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş. tarafından 3 Aralık 2015 tarihli ihale düzenlenmişti.

İhale için 25 şirket ve kişinin girişimde bulunduğu, ancak 4 ihale dosyasının alındığı, ihaleye ise 3 kişinin girdiği belirtildi. Kültür A.Ş.’nin 75 bin TL muhammen bedel koyduğu ihaleyi “eksik belge” nedeniyle iptal ettiği kaydedildi.

İhaleye gereken ilginin gösterilmemesinin, Kültür A.Ş.’nin  ihale şartnamesine ağır yükümlülükler koymasının yanında, ihale bedelinin yüzde 50’sini peşin ve yüzde 50’sini ise ilk 6 ay içerisinde tahsil edecek olmasının da etkili olduğu ifade ediliyor. Belediye yönetiminin “gerçek kafe işletmecilerini”  tercih etmeyi planladığı ve bu nedenle ihale şartnamesine ağır yükümlülükler koyduğu belirtiliyor.

Bu arada, Sanat Sokağı’nın içerisinde yer alan Sohbet Kafe’nin kim ya da kimlere verileceği hususu uzun bir süreden beri Malatya kamuoyunda konuşuluyor.

FOTO: Sanat Sokağı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız