SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İhale Son Aşamaya Geldi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:04:12
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kuzey çevreyolu ihalesinde son aşamaya gelindiğini belirterek,  “Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ön yeterlik değerlendirilmesi sonucu 6 adet firma 20 Mayıs Çarşamba günü teklif vermeye davet edilecektir. Malatya Cumhuriyet döneminin tek kalemde en büyük yatırımını alacaktır. Çünkü Kuzey Çevreyolu’nun proje maliyeti 500 milyon TL tutarındadır” dedi.

YASAL İHALE SÜRECİNİN BİTMESİNİ BEKLİYORUZ….

Çalık, “Malatya’nın çevreyolu sıkıntısını çözmek için yıllardan beri çalışma yürütülüyor.  Özellikle yolun geçtiği güzergahta önemli sorun ve sıkıntılar yaşanıyor. Sorunun çözümü için biz her dönem girişimde bulunduk.  Sadece ihale süreci bile büyük bir zaman aldı. İhale için şuanda önemli bir aşamaya gelindi ve 54 kilometre uzunluğundaki Kuzey Çevreyolu için  Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ön yeterlik değerlendirilmesi sonucu 6 adet firma 20 Mayıs Çarşamba günü teklif vermeye davet edilecektir. Eğer ihale sürecinde bir sıkıntı yaşanmazsa, bu yıl yapım çalışmalarına başlanılacaktır ve 2015 yılı bütçesinde projemiz için gerekli ödenek ayrıldığı gibi, bu ödeneğin arttırılması içinde gereken çalışma yapılacaktır” dedi. 

BU SORUN BU DÖNEM MALATYA GÜNDEMİNDEN ÇIKACAKTIR

Çalık, “Malatya’da herkes gibi biz de bu sorunun artık Malatya gündeminden çıkartılmasını şiddetle istiyoruz.  Ancak ortada bir yasal ihale süreci var. Bu sürenin işleyişine müdahale edemiyoruz. Yasal ihale sürecinin bitmesini bekliyoruz.  Bu süreç bittiği zaman siyaset kurumu olarak, bu yolun belirlenen süreden önce standartlar kapsamında bitirilip hizmete girmesi için her türlü çalışmayı yapacağız. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın.  Bu sorun Malatya’nın gündeminde bu dönem çıkacaktır” diye konuştu. 

2018 YILINA KADAR BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 54 kilometre uzunluğundaki Kuzey Çevre Yolu'na 2018’e kadar yaklaşık 500 milyon liralık yatırım yapacağını belirten Çalık, “Kuzey Çevre Projenin maliyeti yaklaşık 500 milyon TL tutarındadır ve Malatya'ya son dönemde yapılacak en büyük yatırımlardan biridir. Malatya Kuzey Çevreyolu güzergahı Malatya-Gölbaşı-Darende Kavşağından başlayıp, Doğu istikametine yönelen güzergahta Malatya-Elazığ - Pütürge Kavşağında sona ermektedir. Ayrıca Malatya-Darende-Akçadağ kavşağından başlayan bağlantı yolu ile birlikte toplam güzergah 54 kilometredir. Proje standartlarında platform genişliği 26 metre (bölünmüş yol) olarak hazırlanmış, yüksek yol standartlarına sahiptir. Projede 14 adet farklı seviyelerde Köprülü Kavşak, 3 adet DDY Geçit ve 4 adet köprü bulunuyor” dedi.

Çalık,“Bu projeye destek veren başta Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Ulaştırma Bakanımıza, Valimize, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Karayolları Genel Müdürümüze, İl başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. 16 ili de yakından ilgilendiren bu projenin ülkemize, Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız