SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İhale Sorunu Çözüldü'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Kuluncak ve Hekimhan ilçelerinde incelemelerde bulundu. Öz, "İnşallah bu Anayasa değişikliği yürürlüğe girdikten sonra canı sıkılan ben parti kapatıyorum diyemeyecek" dedi. Öz, Çevreyolu alt geçit çalışmaları ile ilgili ihale sorununun da çözüldüğünü bildirdi.

İLÇELERDE..
Öz'ün ziyaretlerine ilişkin olarak AKP'den basın kuruluşlarına gönderilen bülten şöyle:

"AK Parti Malatya milletvekili ( TBMM İdare amiri) Ömer Faruk Öz, İl Başkan yardımcısı Eyüp Sağlam,Yönetim kurulu üyeleri Coşkun Çetin ve Bayram Temelli, Merkez İlçe yönetim kurulu üyesi H.Bayram Çavuş, Hekimhan İl genel meclis üyesi Nebi Yiğit ve Belediye meclis üyesi Hüseyin Apak katıldılar.

Ömer Faruk Öz, AKP Girmana Beldesi belediye başkanı Kaya Akgül’e ve Kocaözü Beldesi başkanı Gani Karaca’yı ziyaret edip sorunlarını dinledi. Daha sonra Hekimhan ilçesi esnafları gezdi. Öz, AK PARTİ ilçe Başkanlığı binasında partililerle danışma toplantısına katıldı.

Anayasa değişikliği konusunu ele alan Öz; 'şu andaki mevcut Anayasadaki yargının hukukun üstünlüğünü değil, bir avuç mutlu azınlığın, dolayısı ile üstünlerin hukukunu savunduğunu, CHP, MHP ve BDP’nin de bir avuç mutlu insandan yana, bu statükoyu korumaya çalıştıklarını, AK PARTİ’NİN ise her zaman milletten yana olduğunu' söyledi ve 'Biz AK PARTİ olarak milli ve manevi değerlere bağlı bir partiyiz. Muhafazakâr bir kadroyuz. Ama bu muhafazakârlığımız sadece bizim gibi düşünenler bizim yanımızda olacak diye değil. Bu ülkede yaşayan herkesi kucaklamak istiyoruz. Bu ülkeyi seven bu vatanı seven bu ülkede yaşamaktan mutluluk duyan herkes aramızda diyoruz. Kürt kardeşlerimiz, Alevi kardeşlerimiz, Çerkez kardeşlerimizde hiç ayrım yapmıyoruz. Hatta Roman kardeşlerimizi de Biz yaratılanı severiz, yaradandan ötürü bu çerçevede bu ülkede gerçekten Milli birlik ve beraberlik projesini başlattık' diye konuştu.

Daha sonra Hekimhan İlçe Kaymakamlığını ziyaret eden Öz Kaymakam Ramazan Fani ile bir süre sohbet etti. İlçede yapılması düşünülen projeler hakkında bilgiler aldıktan sonra Kuluncak ilçesine hareket etti.

Öz, Kuluncak İlçesi esnafları gezerek sorunlarını dinledi. Daha sonra Kuluncak Kaymakamını ziyaret etti.

Öz, Kuluncak İlçe danışma toplantısına katıldı. Burada konuşan Öz, 'Bizim bu anayasa değişiklikle yapmaya çalıştığımız bu ülkede yaşayan herkesin mutlu olmasını istiyoruz. Bu ülkede yaşayan her düşünce sahibi insan bu ülkede yaşamaktan mutluluk duymasını istiyoruz. AK PARTİ bir İktidar partisidir. Bugün AK PARTİ yarın bir başka parti olabilir. AK PARTİ iktidar partisiyken 2008 de kapatılma davası açıldı. AK PARTİ nin kapatılma davası sürdüğü süre içerisinde bu ülkeye ekonomik maliyeti 20 milyar dolar oldu. Düşünün ki bir ülke iktidar partisi hizmetler yapıyor ve kapatılmakla yüz yüze, böyle bir ülkede kimse gelip te yatırım yapmak ister mi?. O dönemde kimse bir kuruş yatırım yapmadı. Yatırım yapmayınca istihdam sağlanmaz. İşsizlikte artar. Ekonomik sıkıntıda olur.20 milyar dolar az bir para değildir arkadaşlar. Bizim 2009 yılı içerisinde toplam yaptığımız yatırım ne kadar biliyor musunuz? Toplam 16 milyar dolar. Demek ki Türkiye’de demokrasi oturursa, oturan demokrasi çerçevesinde ekonominin önündeki engellerde kalkacaktır. İnşallah bu anayasa değişikliği yürürlüğe girdikten sonra canı sıkılan ben parti kapatıyorum diyemeyecek' dedi.

Sofular belediye başkanını ziyaret ettikten sonra Malatya’ya döndüler."

ESNAF GEZİSİ..
Malatya milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Malatya'da esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Turgut Temelli Caddesi esnaflarını, AKP Malatya merkez ilçe Başkanı Celal Ekici, bazı belediye başkanı ve partililerle birlikte ziyaret eden milletvekili Faruk Öz, burada yaptığı açıklamada, "Gezilerimizde soruyorlar. 'Erken seçim mi var ki, ziyaretlerde bulunuyorsunuz'. Biz, hiçbir zaman seçime bağlı siyaset yapmadık. Başbakanımızın talimatı, kendi istek ve arzumuzla halkımızın, esnafımızın sorunlarını dinliyoruz. Yeni anayasa ile ilgili görüşlerini alıyoruz. Bize oy veren vermeyen, onların dertleriyle dertlenmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Çevreyolu Emeksiz alt kavşağı ve Akpınar kavşağı arasında yapılacak olan alt geçit çalışmalarına ne zaman başlanacağıyla ilgili soruyu Öz şöyle cevaplandırdı:

"İhaleyle ilgili sorun vardı. Yaptığımız görüşmelerde çözüldü. Bürokratik engeller çözüldü. Yeni ihale sürecinde itirazlar oldu. Bu nedenle başlanılması gecikti. Şimdi bütün prosedürler tamamlandı. Bu hafta sözleşme yapılıp, önümüzdeki günlerde başlanacak. İş sezonu sonunda bitirilmesi planlanıyor."

Öz, Çevreyolu Battalgazi kavşağının da ihalede son aşamasına gelindiğini, Haziran veya Temmuz aylarında ihale yapılacağını kaydetti.

NOT YAZDI..
Bu arada milletvekili Ömer Faruk Öz, esnaf gezisi sırasında gördüğü iki kız kardeşin eğitimlerini sürdürmediklerini öğrenince nasihatte bulunup, babalarına bir de not yazdı.

Turgut Temelli Caddesi esnafını gezerken bir konfeksiyoncuda gördüğü Ayşe ve Merve Akbulut isimli kız kardeşlere nerede okuduklarını soran AKP Malatya milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Ömer Faruk Öz, kız kardeşler babalarının istememesi nedeniyle eğitimlerini sürdüremediklerini belirttiler. Bunun üzerine babalarının cep telefon numarasını soran ve aramaya kalkışan Öz'e "Babamızın cep telefonu kapalı" sözünü işitince, bu kez kızların babasına not yazdı.

Milletvekili Öz, eğitimine önemine temas ederek, "Lise'den sonra üniversiteye gidemeyenler mutlaka Açıköğretim Fakültesi'ni okumalıdır" nasihatinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız