SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhale Süreci Başladı

A- A+ PAYLAŞ
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Malatya'da yapılacak olan stadyumun ihale sürecinin başladığı öğrenildi. 
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün yatırımlarıyla ilgili İl Genel Meclisi üyelerine bilgi veren İl Müdürü Sadi Fındıklı, "Merkezdeki 40 bin 424 metrekarelik arsanın 2009 tarihinde yapılan protokol ile TOKİ'ye verilerek TOKİ tarafından İnönü Üniversitesi karşısındaki alana bir adet 25 bin-30 bin seyirci kapasiteli stadyum yaptırılacak olup, şu an tapu ve devir işlemleri tamamlanmış, projesi çizdirilmiş ve her şeyi ile yapıma hazır hale getirilmiş vaziyettedir. Fili olarak 30 bin seyircili olacak. TOKİ'nin uzmanları gelip son olarak inceleme yaptılar.Kanalboyu'ndaki spor salonu ve yüzme havuzunu İnönü Üniversitesi'nin karşısına götürmek istemedik. Çünkü bu tesislerde her yaşta çocuklarımız eğitim ve spor yapıyorlar. Bunun için bu iki tesisimizi şehir içinde tutarak Şeker Fabrikası alanında yapılmasını kararlaştırdık. Şeker Fabrikası üzerinde bize tahsis edilen 64 bin 800 metrekarelik alana yapılacak olan tesislerimizi fazla binaya boğmadık. Kapalı spor salonumuz 6 bin 500 kişi kapasiteli. Salon projesi 5 bin olarak projesi çizildi, biz devreye girerek teleskopik olarak sonradan açılıp kapanan bin 500 kişilik bir ilave yaparak projeyi o şekilde onaylattık. Tabelasında 5 bin kapasiteli yazacak, ama salonumuz fiilen 6 bin 500 kişi kapasiteli olarak hizmet verecek. Olimpik yüzme havuzumuz 50 metre uzunluğunda olacak. Her türlü uluslar arası yüzme şampiyonalarına ev sahipliği yapabileceğiz." dedi. 
 
Semt spor salonunun projesi hazırlanırken, buranın standartlar ölçüsünde yaptırıldığını belirten Sadi Fındıklı, "Orası için semt salonu dendi. Sahanın doldurduğu yeri uluslararası standartta bıraktık. Malatya hokey takımı Türkiye şampiyonu oldu. Biz, Avrupa hokey turnuvasına talip olduk. İlyas Mahallesi'nde yapılan salonu önerdik ve kabul edildi. Avrupa bu salonu sadece hokey salonu olarak biliyor. Avrupa Hokey Federasyonu, burayı alıp sitesinde yayınladı. 6-7 ülke Malatya'ya gelerek burada turnuvaya katılacak. 17 Şubat 2012 tarihinde burada Avrupa Hokey Turnuvası yapılacak" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız