SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İhale Süreci Haziran'da"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:55:44
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve  MKYK üyesi Öznur Çalık, uzun bir dönemden beri Malatya’nın gündeminde bulunan Kuzey Çevre Yolu’nun yapımı için ihale sürecinin 12 Haziran’da başlayacağını belirterek, “Malatya’nın gündeminden çok önemli bir sorunu daha çıkartıyoruz. Malatya’ya ve hemşerilerimize hizmet edebilmenin memnuniyetini yaşıyoruz” dedi.

İHALE SÜRECİ 12 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Milletvekili Çalık yaptığı açıklamada, “Büyükşehir olan Malatya’mızın uzun bir süreden beri ihtiyaç duyduğu Kuzey Çevreyolu Projesi, ihale sürecinin başlamasıyla hayata geçirilecektir. Gelinen son noktada, Malatya’mız için hayati önem taşıyan 53.6 kilometre  uzunluğundaki Kuzey Çevreyolu 3194 Sayılı İmar Kanununun 18’nci maddesi ve toplulaştırma çalışmalarının sonucunda parça parça ihale edilecekken yaptığımız görüşmeler sonucunda bir bütün olarak 12 Haziran’da ihale süreci başlayacaktır. Kuzey Çevre Yolu yapım çalışmaları bu yıl başlatılacak ve ihale sürecinin bitmesi ile birlikte kurumlar arasında gereken koordinasyonun sağlanması çalışmaları da yapılarak, projenin aksamaması konusunda gereken özen gösterilecek” dedi.

PROJENİN ÖZELLİKLERİ

Proje ile ilgili olarak da bilgi veren Milletvekili Çalık, “Projenin maliyeti yaklaşık 500 milyon TL tutarındadır ve Malatya'ya son dönemde yapılacak en büyük yatırımlardan biridir. Malatya Kuzey Çevreyolu güzergahı Malatya -Gölbaşı -Darende Kavşağından başlayıp, Doğu istikametine yönelen güzergahta Malatya-Elazığ - Pütürge Kavşağında sona ermektedir. Ayrıca Malatya - Darende - Akçadağ kavşağından başlayan bağlantı yolu ile birlikte toplam güzergah 53,6 kilometredir. Proje standartlarında platform genişliği 26 metre (bölünmüş yol) olarak hazırlanmış, yüksek yol standartlarına sahiptir. Projede 14 adet farklı seviyelerde Köprülü Kavşak, 3 adet DDY Geçit ve 4 adet köprü bulunuyor” ifadelerini aktardı. 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Çalık “Bu projeye destek veren başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma Bakanımıza, Valimize, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Karayolları Genel Müdürümüze, İl başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. 16 ili de yakından ilgilendiren bu projenin Ülkemize, Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Çalık, geçen ay yaptığı açıklamada, Kuzey Çevreyolu ihale sürecinin Mayıs'ın ilk haftasında başlayacağını ve projenin maliyetinin 300 milyon TL olacağını bildirmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız