SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İhale Süreçleri Devam Edecek..''

A- A+ PAYLAŞ

Beydağı Devlet Hastanesi (eski SSK) Başhekimliği görevine atanan Dr. İlhan Geçit, göreve başladıktan sonra düzenlediği basın toplantısında, kendisini anlattı ve bazı soruları yanıtladı.

Dr. Nail Derelioğlu’nun görevden alınmasıyla birlikte Bingöl Devlet Hastanesi başhekimi iken bu göreve atanan Üroloji Uzmanı Dr. Geçit, hastanedeki makamında düzenlediği basın toplantısında, aslen Adıyaman- Sincikli, ancak doğma büyüme Malatyalı olduğunu, 1965’de Malatya’da doğduğunu, ilk ve orta öğrenimini Malatya’da yaptığını, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdiğini, ihtisasını ise Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladığını belirtti.

Geçit, devlet hastanelerinin özel hastanelerle yarışır hale gelmesi gerektiğini ve bunu hedeflediğini belirtirken, basından gelen bazı soruları yanıtladı.

Görevden alınan eski başhekimin, İdare Mahkemesi’ne işlemin durdurulması ve iptali ile ilgili yaptığı başvuruda, hastanede bazı ihaleler nedeniyle kendisinin görevi sürdürmesi gerektiğini de belirttiğinin hatırlatıldığı bir soruya Dr. Geçit, “Öyle büyük bir inşaat ihalesi yoktur. Zaten eski başhekim döneminde başlatılan ihale süreçleri devam edecek. Çünkü devlette devamlılık esastır.” Dedi.

Eski başhekim Dr. Nail Derelioğlu ve yönetime de teşekkür eden yeni başhekim Dr. Geçit’e sorulan bazı sorular ve yanıtlar şöyle:

*Soru: Eski başhekimin görevden alınmasına neden olan ihale için neler söyleyeceksiniz?
*Yanıt: Öyle bir ihale kesinlikle yoktur, Eski başhekimin ihaleye çıkardığı işler devam etmektedir.

* Soru: Göreve gelmenizin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen inşaat işlerine bakan Başhekim yardımcısının görevden alındığı iddia ediliyor, doğru mu, Doğruysa neden?
*Yanıt: Görevden almalar kesinlikle yoktur, aksine gelişen koşullara uygun olarak yeni birimler oluşturduk. Satın alma komisyonu başkanı yeni birimler oluşturduk. Örneğin AR-GE denilen Araştırma –Geliştirme bölümü, İnşaat işlerini de bu bölüme bağladık. Görevden almalar kesinlikle yoktur. Yönetim kademesinde kesinlikle bir değişiklik yoktur.

*Soru: Görevden alınan başhekim hizmet çıtasını yükseltmişti siz bu çıtayı yakalayabilecek misiniz?
*Yanıt: Yakalayabileceğimizi umuyorum. Onun için tüm gücümüzü seferber edeceğiz.

Soruların ardından başlayan sohbette sorular karşısında, yayınlanmaması koşuluyla konuşacağını söyleyen Dr. Geçit’e bir gazetecinin, başhekimin özgeçmişinden çok, konuşmalarının, sorulara yanıtlarının haber değeri taşıdığını, bunların değerlendirilmesi gerektiğini ifade etmesi üzerine, “O zaman en yakın zamanda yeni bir toplantı yapacağız.”diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız