SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İhale Yasasının Gözden Geçirilmesi Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2017-08-01 05:21:40
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Yazıhan, Hekimhan ve Kuluncak ilçelerini ziyaret ettiler. Yazıhan Hükümet Konağı’nın gecikmeli ve eksik olarak tamamlanması konusunda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci; Kamu İhale Yasası'nın da bir kez daha esasında gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

YAZIHAN İLÇESİNE ZİYARET….

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, beraberinde Vali Ali Kaban, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Yazıhan ilçesini ziyaret etti.

Bakan Tüfenkci ve beraberindeki heyet, Yazıhan ilçe girişinde Yazıhan Kaymakamı, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Karşılamada kurban kesilirken, yöresel Tura Oyunu da oynandı.

Tüfenkci ve Çalık ile beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye yaptırılmakta olan Kültür Merkezi’nin inşaatında incelemelerde de bulundu.

Tüfenkci ve Çalık, AKP Yazıhan İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. FETÖ'nün hain darbe girişiminin tüm millet tarafından yaşandığını vurgulayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “O gün bu faturayı millete ödetmek isteyenler diğer terör örgütleri gibi adalet karşısında, vicdan karşısında hesap verecekler. Onları hep beraber takip ediyoruz. Ama onların ekonomiye de vermiş oldukları bir zarar var. Dolayısıyla bu ekonomik zararın giderilmesi noktasında atmış olduğumuz adımların meyvelerini de 2017 yılında yaşıyoruz, görüyoruz. Baktığımız zaman Türkiye 2017 yılına güçlü bir başlangıç yaptığını hep beraber görüyoruz. İnşallah birliğimizi, beraberliğimizi sürdürdüğümüzü sürece 2019'a gerçekten sağlam adımlarla ekonomik hedeflerini yakalamış Türkiye olarak gireceğiz.”dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise 16 Nisan'da Türkiye'nin kendilerine ‘evet’ dediğini ve bu destekle partili cumhurbaşkanı sürecine geçtiklerini hatırlatarak, “Cumhurbaşkanımızın genel başkanlığı bir kez daha hayırlı olsun, uğurlu olsun, diyorum hepinize. İlk partimizin kurulduğu andan itibaren yola çıktığımızda bize mihmandarlık eden liderimiz 'Milletimizden hiç elinizi çekmeyeceksiniz, onun sesinden hiç kulağınızı çekmeyeceksiniz.' dedi. Binlerce kez şükürler olsun 15 yıl boyunca çok önemli hizmetler yaptık.” ifadelerini kaydetti.

YAZIHAN HÜKÜMET KONAĞI'NDA

Tüfenkci ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, yapımı tamamlanan ve hizmete giren Yazıhan Hükümet Konağı'nıziyaret ederek yapıyla ilgili bilgi aldılar.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya'daki ilçelerin tamamında hükümet binalarını yaptıklarını belirterek, bazı ilçelerdeki yeni hükümet binası inşaatlarını ise devam etmekte olduğunu belirtti. Çalık, "Açılışın ardından ilk kez ziyaret ediyoruz. Allah hayırlı hizmetler nasip etsin. Yazıhan halkı çok yiğit, mert insanlardan oluşur. Sizin burada vereceğiniz devlet millet buluşmasıyla o hizmetler bizim yüzümün akı olacak." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, hükümet konağının gecikmesinin ihaleden kaynaklandığını söyleyerek, “Epeyce bir zaman öncesinde ki bende şahidim talepleri ve o zamanki İçişleri Bakanımızın Malatya'ya hizmet binası talimatlarıyla başlayan ama o sürede benim il başkanlığımın ilk yıllarıydı. Şimdi epeyce bir zaman geçti ve yeni bitmiş vaziyette. Bu şunu gösteriyor, esasında Kamu İhale Yasası'nın değişmesi gerektiğini. Gerçekten maliyetinin çok altında fiyatlar verenlere yasadan dolayı vermek zorunda kalıyorsunuz ondan sonra da maliyeti iki veya 3'e katlayarak bu binayı bitirmek zorunda kalıyorsunuz. Ve proje değişikliklerine gitmek zorunda kalarak yapıyorsunuz. Bu Kamu İhale Yasası'nın da bu anlamda bir kez daha esasında gözden geçirilmesi gerektiğini de gösteriyor.” şeklinde konuştu.

HEKİMHAN İLÇESİNE ZİYARET…

Tüfenkci ve Çalık ile beraberindeki heyet daha sonra Hekimhan ilçesine geçti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci burada yaptığı konuşmasında; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bu millete hizmet etmek, bu milletin önünü açmak, bayrağımıza sahip çıkarak dalgalandırmak, devletimize sahip çıkarak bir bütün halinde yürütmek, milletimize sahip çıkarak bölünmeyi önlemek noktasında her türlü millet ile beraber yol yürümeye İnşallah bundan sonrada devam edeceğiz. Sizler 16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ‘Evet’ dediniz. Milet ‘Evet’ dedi, tek bayrak dedi, tek millet dedi, tek vatan dedi, tek devlet dedi. Dolayısıyla bizler hep beraber birbirimize sarılarak dayanışma içerisinde birbirimizi ötelemeden, bir birimize sahip çıkarak biz müreffeh devletler arasında Allah’ın izniyle yerimizi alacağız. 2023 hedeflerimiz var. 2019 seçimlerinde inşallah Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine bir fiil geçmiş olacağız. Ve Türkiye 2023 hedeflerine biraz daha yaklaşmış olacak. Aksi takdirde 16 Nisan’da da siz gördünüz, Bu sistemle 2023 hedeflerini yakalamamız mümkün değildi. Yüzde 5 oranında bir büyümeyi yakaladık. Yüzde 8,2 son 6 aydır ihracat rakamımızdaki büyümeleri yakaladık. Bunu yeterli görüyor muyuz? Görmüyoruz. Daha da büyümemiz lazım. Çünkü biz her yıl 1 milyon insanımıza iş bulmak zorundayız, ekmeğimizi büyütmek zorundayız. Onun için de yeni yeni yatırımları, yeni yeni ihracat sahalarını bulmamız lazım.” dedi.

Tüfenkci, demir madeni ile ilgili olarak bir çalışma yürüttüklerini ve bu çalışmanın olgunlaşması halinde bunu kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

Öznur Çalık ise, “Sayın Cumhurbaşkanımızın AK Parti’ye genel başkan olması, bütün teşkilatlarımızda, milletimiz de, sadece 81 milyonda değil, bütün dünyada,ümmetimizde çok ciddi bir heyecan uyandırdı. Cumhurbaşkanımızın genel başkan oluşu tüm Türkiye ve teşkilatlarda ayrı bir heyecan oluşturdu. Cumhurbaşkanımı özlediniz mi? Peki 1 hafta sabredebilir misiniz? 1 hafta sonra Allah nasip ederse, 5 Ağustos’ta Cumhurbaşkanım saat 17.00’de Malatya’da olacak.” dedi.

Çalık, AKP’ye oy veren-vermeyen diye kimseyi ayrıştırmadıklarını ilçenin tamamın hizmet getirdiklerini belirterek, İlçede birçok yatırım yaptıklarını, içme suyu çalışmalarından meslek yüksek okuluna kadar vatandaşlara hizmet götürdüklerini kaydetti. Çalık; "Sağlık konusunda, ben Hekimhan'a eczacılık yaptım. İlaç almak için nasıl kuyruğa girildiğini biliyorum. Biz Sağlık Bakanlığı hizmetlerini buluşturmanın ötesinde Hekimhan'daki devlet hastanemizi, 10 milyonluk yatırımı ilçemize kazandırdık. Çünkü sizler en iyisine layıksınız." şeklinde konuştu.

KULUNCAK İLÇESİNE ZİYARET….

Tüfnekci ve Çalık, ile beraberindeki son olarak heyet Kuluncak ilçesinide ziyaret ederek, burada AKP Kuluncak İlçe Başkanlığında düzenlenen toplantıda partililerle bir araya geldiler.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Teşkilatımıza teşekkür ediyoruz. Sorunları, sıkıntıları bize iletme noktasında, her türlü imkanı kullanarak bütün milletvekillerimize, bürokrasimize ve belediyelerimize bu noktada sonuna kadar kullanıyorlar. Ben kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk defa partili Cumhurbaşkanı olarak 5 Ağustos’ta Malatya’ya geleceğini ve Büyükşehir Belediyesi’nin yanındaki alanda açılış törenine katılacağını belirterek, Erdoğan’ın Malatyılılarla buluşacağını ifade etti.

İlçeye önemli yatırımlar yapıldığını anlatan Çalık, 27 kilometre uzunluğundaki Kuluncak-Hekimhan karayolunda çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü ve buradaki projenin maliyetinin 27 milyon TL olduğunu belirterek, Kuluncak-Darende arasındaki yolun ise gündemlerinde olduğunu kaydetti.

Çalık, Kuluncak ilçesine 10 milyon TL’ye 200 kapasiteli kız öğrenci yurdu kazandırdıklarını da belirterek, ilçenin içmesuyu kaynak sorununun da çözüldüğünü ifade etti.

Kuluncak’a bağlı mahallerde 150 kilometreye yakın Büyükşehir belediyesi tarafından asfalt çalışması yürütüldüğünü aktaran Çalık, ilçedeki Karaçayır Göleti ile Bicir Göleti inşaatlarının ise devam ettiğini kaydetti.

Tüfenkci, Vali Ali Kaban, Çalık, Çakır ve Kahtalı Kuluncak Belediyesi'ni ziyaret etti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mustafa (6 yıl önce)
    Sayın bakanın söyledikleri çok doğru ama zaten 2009 yılından beri aşırıdüşük yönetmeliği uygulanıyor. Düşük fiyata iş vermiyor lar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (6 yıl önce)
    Doğru söze ne hacet helal olsun gerçekten gözden geçirilmesi gerekiyor
    0
    0
    Yanıtla