SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhalede Rekor Kırım!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin 350 hektarlık alanında alt yapı işlemlerinin yapılmasına ilişkin 25 milyon 589 bin 243 YTL (25 trilyon 589 milyar 243 milyon TL) proje tutarlı ihale Ankara’da yapıldı. İhaleyi, yüzde 60.6 indirim taahhüt eden Akel İnşaat Firması’nın kazandığı bildirildi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, aynı zamanda 2. OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Hasan Hüseyin Erkoç, odada düzenlenen basın toplantısında, 2. OSB’nin alt yapı ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Meclis başkanı Sami Payza ve diğer yöneticilerin de hazır bulunduğu basın toplantısında ihale ile ilgili detaylar hakkında bilgi veren Erkoç, şunları söyledi:

“Sanayi ve Ticaret Bakanlığının kredi desteği ile Müteşebbis heyet başkanlığımızın sorumluluğu altında yapılacak olan. Malatya II. OSB 350 hektarlık alanına ait yol, yol drenaj, kanalizasyon, yağmursuyu ve içme suyu inşaatlarından müteşekkil alt yapı yapım işi, birim fiyat esası ve birim fiyatların her biri için geçerli olmak üzere işin tümüne indirim verilmek suretiyle, kapalı zarf usulü ile bakanlıkça ihale edilmiştir.

İşin 20 Ekim 2009 tarihine kadar tamamlanması öngörülmektedir. 2007 birim fiyatları ile keşif bedeli 25 milyon 589 bin 243 YTL, geçici teminatı ise 1 milyon 810 bin 147 YTL’dir.

Sanayi bakanlığında yapılan ihalede müracaatlar Bakanlığımızdan tefrik edilen biri başkan olmak üzere beş üye ve Müteşebbis heyetimizi temsilen yetkili iki üyenin katılımı ile oluşan komisyon tarafından değerlendirilmiştir. Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve 2. OSB Müdürü Vahap Erdem gözlemci olarak katılmışlardır.

İhaleye 29 Firma katılım dosyası almış. 28 Firma teklif vermiş. İhale komisyonunca dosyaların incelenmesinden sonra 20 Firma yeterlilik alarak teklif zarfları açılmıştır. Değerlendirmeye alınan isteklilerce teklif edilen indirim oranları sonucunda İhale 60.60 ile en yüksek kırımı yapan Aktel Yapı San. Tic. Ve Ltd.Şti. de kalmıştır.”

Basın toplantısında ayrıca Ticaret ve Sanayi Odası'nın, terör olaylarını protestosuna ilişkin açıklaması da okundu.

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız