SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İhalesi Yakında Yapılacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:42:16
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya Arapgir, Çobanlı (Şakir Paşa) Camii restorasyon çalışmaları için ihalenin yakın zamanda yapılacağı ve bu yıl içinde restorasyon yapım çalışmasının başlanmasının planlandığını belirtti.
 
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Malatya’daki birçok tarihi eserin, restorasyon çalışmalarının yapılıp bitirildiğini belirten Ömer Faruk Öz, AKP hükümeti olarak tarihe, kültüre, köklü geçmişimizin mirasına sahip çıktıklarını ve tarihi eserlerin bakım ve restorasyon çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti.
 
Milletvekili Ömer Faruk Öz proje ihalesi daha önce yapılmış olan Çobanlı (Şakir Paşa) Camii restorasyon projesine 67.000 TL harcandığını ve yapım çalışmaları için gerekli ödeneğin ayrıldığını belirtti.
 
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilecek olan Çobanlı (Şakir Paşa) Camii 1892 tarihinde Şakir paşa tarafından yaptırılmıştır.
 
4 ESER İÇİN RESTORASYON..
Bu arada, Malatya Valiliği de 4 eserin restorasyonu ile ilgili anlaşmanın yüklenici firmayla imzalandığını açıkladı.
 
Valiliğin konuya ilişkin açıklaması şöyle:
 

"Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran tarafından başlatılan kültür ve tabiat varlıklarını korumaya yönelik çalışmalar kapsamında; ilimizin kültür birikimini yansıtması açısından büyük öneme sahip dört adet anıtsal taş yapıya ait restorasyon işi ihalesi 14.08.2012 tarihinde gerçekleştirilmiş olup; işlere ait yapım sözleşmesi, yüklenici firma ve Valiliğimizce imzalanmıştır.
 
Yüklenici firmayla imzalanan sözleşme doğrultusunda, Arapgir Molla Eyyub Mescidi (Ispanakçı Mustafa Paşa Kütüphanesi), Arapgir Çarşı Hamamı; Malatya merkez Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki, Taşhoron Kilisesi ve Çamurlu Köyü’ndeki Venk Şapeli’ne ait restorasyon çalışmalarına önümüzdeki günlerde, Malatya Valiliği Koruma Uygulama ve Denetim Bürosunun (KUDEB) sorumluluğunda ve denetiminde, başlanacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız