SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhalesi Yapılacak

A- A+ PAYLAŞ
 
Akçadağ ilçesi'nde bulunan Levent Vadisi'nin turizme kazandırılması için düşünülen ve Fırat Kalkınma Ajansı'nın başarılı bulduğu projeler arasında yeralan  'Levent Vadisi Seyir Terası"nın  ikinci kısımının ihalesinin yapılacağı öğrenildi. 
 
Projenin, Malatya İl Özel İdaresi'nde  21 Ekim günü saat 14.00'te,  açık ihale usulüyle ihale edileceği bildirildi.İhale sonrasında seyir terasının 2012 yılının başında hizmete girmesi bekleniyor.
 
 
 Malatya Valisi Ulvi Saran'ın girişimleriyle, ildeki yıkılmaya yüz tutan tarihi eserlerin onarılıp ayağa kaldırılması ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları da devam ediyor. 
 
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki bazı sokakların sağlıklaştırması ve çevre düzenlemesi planı Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) tarafından uygulamaya konuldu. 
 
Darende ilçesi Balaban beldesi, Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey beldesi ve Arapgir ilçesi Eski Şehirde de koruma ve uygulamaya yönelik çalışmalar devam ediyor. 
 
Malatya merkezinde bulunan Taşhoron ve merkeze bağlı Venk Köyü'nde bulunan Venk kiliselerinin, merkez Erenli beldesinde bulunan Bahri Camisi'nin, Yaygın beldesinde Nemrut dağı transit yolu üzerinde bulunan Selçuklu dönemine ait Sevserek Han'ın restorasyon çalışmaları da  devam ediyor. 
 
Beş Konaklar civarında devam eden sokak sağlıklaştırma çalışmaları kamulaştırma işlemlerinin bitirilmesini müteakip tamamlanacağı belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız