SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İhalesi Yapılıyor'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya- Pütürge -Tepehan- Nemrut Dağı arasındaki 94 kilometre uzunluğundaki turizm yolu üzerinde bulunan Tepehan- Pazarcık yolunun 18 kilometrelik bölümünün yapım işine ilişkin ihalenin 26 Şubat'ta gerçekleştirileceğini açıkladı.

Öz'ün, TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin şu bülten yayınlandı:

"AK Parti Malatya Milletvekili TBMM idare Amiri Ömer Faruk Öz, Pütürge Tepehan, Nemrut dağı arasındaki 94 Km uzunluğundaki turizm yolu üzerindeki Pütürge-Tepehan- Pazarcık yolunun 18 Km’sinin 26.02.2010 tarihinde ihalesinin yapılacağını ifade etti.

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, ‘‘Hedeflerimizden biri olan turistik değere sahip Nemrut Dağı'na Malatya’dan ulaşımı kolaylıkla sağlamak için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuyla ilgili olarak teknik açıdan yol iyileştirme çalışmaları başlatılmıştı.

Öncelikle Malatya-Pütürge ve Doğanyol ilçelerini birbirine bağlayan Kubbe Dağı yolunda rehabilite yol yapım çalışmaları tamamlanmaktadır.

Daha sonra Malatya İl Özel İdaresinin sorumluluk alanında bulunan ve Pütürge İlçesi Tepehan Beldesinden Nemrut Dağı’na doğru devam eden yolun uygun standartlara getirilmesiyle ulaşım daha da kolaylaşacak.

Genişletilmesine ihtiyaç duyulan 14.5 Km’lik yolun tamamı tamamlanmış,2010 yılında ise genişletilen yolun asfalt çalışmalarının tamamlanması planlanmaktadır.

Bugün ise 18 Km ‘lik Pazarcık-Tepehan arası yolun fiziki standartlarının arttırılması için ihale tarihi kesinleşmiş olup 26.02.2010 tarihinde ihalesi yapılacaktır’’ dedi.

Milletvekili Öz, 2010 yılı içerisinde Pazarcık –Tepehan yolunun 9 Km’sinin sathi kaplama seviyesinde bitirilmesi hedeflenmiş, geri kalan işlemlerin ise 2011 yılında tamamlanarak yolun trafiğe açılmasının planlanmakta olduğunu, bu işlemler sonucu Nemrut Dağına giden turistlik yol güzergahının iyileştirilmesiyle Malatya üzerinden Nemrut Dağının ziyaret edilmesinin daha cazip hale geleceğini ifade etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız