SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhalesiz.. Yıllık 7 bin 500 TL'ye!

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:38:48
İhalesiz.. Yıllık 7 bin 500 TL'ye!
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir Sürgü’deki Takas Su Başı Mesiresi, 1 yıllığına ihalesiz olarak kiralandı. 1 yıllık kira bedeli ise sadece 7 bin 500 lira. Kira sözleşmesinde ilginç maddelerin yer aldığı ve ihalesiz olarak pazarlık usulü ile kiraya verilen Sürgü ’deki Takas Mesiresi ile ilgili olarak Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük “ Evet. Hata yapmışız. İhaleye çıkmamız gerekiyordu” diyerek kiralama yönteminde hata yaptıklarını ifade etti.

Sözleşme..

Genel Şartlar başlıklı ve Belediye Başkanı Vahap Küçük ile müstecirin imzası olduğu şartname de ise; “1- Mülkiyeti Belediyemize ait işyeri 01.01.2015 tarihinden başlamak üzere 31.12.2015 tarihinde bitmek üzere kiraya verilmiştir.” deniliyor.

Sözleşmenin ikinci maddesinde, “2- Kiracılık hakkınız 1 (bir) yıl olup, belediyemizin herhangi bir nedenle tahliye talebi olmadığı müddetçe kiralık sıfatınızın devamı ya da sonlandırılması Belediye Encümeni yetkisinde olup, belediye mecura (kiralanan taşınmaz) ihtiyaç duyana kadar veya Belediyenin kiracı ile ihtilafa düşmemesi halinde kiracı ve kiraya verenin gelecek yıllar için protokol/sözleşme hakları devam eder” hükmü ile Belediyenin, kiracı ile bir ihtilafa düşmemesi veya taşınmaza ihtiyacı olmaması halinde sözleşmenin devam edeceğine açık kapı bırakıyor.

Kamu yararı gözetilmedi

Doğanşehir Belediyesi’nin, mülkiyeti kendilerine ait Sürgü Mahallesi Takas mevkiindeki su başı mesiresinin kiralanması işi için ihale açmayıp tek bir işletmeci ile pazarlık usulü sonrası kiraya vermesi ilçe de huzursuzluk yarattı. Konu ile ilgili olarak konuşan ilçe sakinleri; “ Söz konusu taşınmaz, Doğanşehir’in ender mesirelerinden biridir. Malatya’dan olduğu kadar çevre illerden de günü birlik olarak gelenler vardır. Böylesine nadide bir alanın, kamu yararı hiçe sayılarak tek bir işletmeci ile anlaşarak kiraya verilmesi kabul edilir bir şey değil” diyerek kiralama yönteminde kamu yararının göz ardı edildiğini iddia ettiler.

Başkandan samimi itiraf..

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, konu ile ilgili sorular üzerine “Evet. Doğrudur. İhalesiz verdik. Ama hata yapmışız. Yapılacak bir şey yok” ifadelerinden sonra, “Bizi yanıltan kapatılan Sürgü Belediye Meclisinin almış olduğu karar oldu. Ama bu bir gerekçe değil tabii. Üstelik bizden 5 yıllık sözleşme yapmamızı istediler. Ama biz 1 yıllık yaptık. İyi ki de öyle yapmışız.” ifadeleriyle samimi itirafta bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız