SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhaleyi Bitirdi, Trambüsü Anlattı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:06:43
İhaleyi Bitirdi, Trambüsü Anlattı!
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türkiye Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’ne üye muhtarlarla kahvaltıda bir araya gelerek, yaptıkları çalışmaları anlattı ve sorunları dinleyerek istişarelerde bulundu.

Düzenlenen kahvaltılı toplantıya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları Alican Bozkurt, Ahmet Ceyhan, Hasan Atay, Türkiye Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren ile çok sayıda muhtar katıldı.

Kahvaltı sonrası konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu yıl içerisinde başlatmış oldukları ve inşaatları devam eden büyük projelerden Yaşam ve Spor Merkezi, Nikah Sarayı, Sanat Galerisi ile Sanat Sokağı’nın yapımının hızla sürdüğünü belirtti.

Başkan Çakır, Fırat Mahallesi’nde hem otopark, pazaryeri hem de kültür merkezi olarak kullanılabilecek bir proje hazırladıklarını da belirterek, “Kültürel ve sosyal tesislerimizi mahallelerimize, bölgelerimize yayıyoruz. Semt konakları, çok amaçlı belediye sosyal tesisleri; Malatya’nın kültürel kalkınmasını sağlayacak yapılar” dedi.

Trambüs projesi ile ilgili sözleşmenin imzalandığını ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuşmasında özetle şunları belirtti:

“Trambüs projesi, Türkiye’de örnek olacak çok önemli ve büyük proje. Çevreye hiçbir zararı olmayan, sessiz bir araç. Çekiş gücü otobüslere göre çok daha yüksek. Yeni araçlar olduğu için son derece modern iç dizaynı olan araçlar bunlar. Bununla birlikte yakıtı çok önemli. Bir otobüsün yakmış olduğu yakıtın dörtte birini yakıyor. Yakıt maliyetlerini aylık veya yıllık bazda hesap ettiğimiz zaman; ortalama olarak yaklaşık 5 yıl içerisinde kendisini amorti edebilecek derecede bir yapısı var.

Şu ana kadar bir çok ilden yetkililer gelerek bu projemizi incelediler. 81 ilin tamamından, yurtdışından bir çok şehirden bu proje için ilimize gelecekler. Çünkü çok farklı bir proje uyguluyoruz. 25 metre uzunluğundaki araçlarla toplu ulaşımı elektrikli ulaşım sistemiyle çözüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Yalova Belediyesi buradaydı. Ondan önce 4-5 belediyemiz bizi ziyaret ettiler, bununla ilgili bilgiler aldılar. Şimdi Şanlıurfa Belediyesi ihaleye çıkıyor. Çok hızlı bir şekilde, bizdeki bilgileri aldılar, ihale hazırlıyorlar. Gerçekten Türkiye’ye örnek olacak bir proje. Toplu taşımada standartlarımızı çok daha yukarıya taşıyacak bir proje. Bunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Süreyi de çok kısa tuttuk. Yani 1 yılı doldurmadan bu sistem çalışmış olacak.”

Başkan Çakır, önemli çalışmalarından birisinin de Bakırcılar Çarşısı’nın yenilenmesi olduğunun altını çizerek “Bilindiği gibi 20-25 yıldır konuşulan bir sorundu. Artık o çarşıya insanlar alışveriş için giremez olmuştu. Ama şu an itibariyle orada çok ciddi bir çalışmamız hızla devam ediyor. Yıl sonuna kadar orayı tertemiz bir şekilde teslim etmiş olacağız” bilgisini verdi.

Aynı şekilde Şire Pazarı’nı da yenilediklerini kaydeden Başkan Çakır, şöyle konuştu:

“Bu şehirde kayısı gerçekten stratejik bir ürün. Belki dünyada tadı ve kalitesiyle benzeri olmayan bir ürün. Ama kendi şehrimizde bunun satılabileceği, şehrimize yakışır bir çarşısı yok. Bir Şire Pazarı’mız var, aynı Bakırcılar Çarşısı gibi. Yıllardır içerisine girilmez bir hale gelmiş. Bunun onarımı şu anda hızla devam ediyor. Çok güzel bir taş yapı ortaya çıkıyor. Hem güçlendirmesini, hem altyapısını hem de kaplamasını yapıyoruz. Orasını da çok güzel bir mekana, çarşıya dönüştüreceğiz. Hemen yanıbaşında çevreyoluyla birlikte aynı zamanda bir düzenleme çalışması gerçekleştiriyoruz. Oraya otobüs durakları getiriyoruz. Araç alt geçitlerinin üzerinde peyzaj düzenlemesi yapıyoruz. Oraya 2 tane güzel kayısı anıtı koyduk. Bu şehre gelen insanların burada kayısıya verilen değeri bilmesi lazım.”

Akpınar bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Çakır, “Akpınar’da çok zor bir süreç yaşadık. Çünkü şehir merkezi, çarşı içi, esnafların yoğun olduğu bir bölge. Akpınar Meydanı, Söğütlü Camii ve PTT civarı, Atatürk Caddesi dahil olmak üzere Akpınar’ın tamamını bitirmiş olduk. Dolayısıyla Bakırcılar Çarşısı ile Şire Pazarı’nı da bitirdikten sonra şehir içerisindeki çalışmalarımız büyük oranda bitmiş olacak” dedi.

Çevre yolu geçişinin düzenlenmesini de büyük oranda tamamladıklarını dile getiren Başkan Çakır, şu bilgiyi verdi:

“Battalgazi Kavşağı’ndan Dedekorkut’a kadar pek az işlerimiz var. Onlar da şu anda toparlanıyor. Dedekorkut-İstasyon Kavşağı ile Beylerderesi arası olan çalışmamızda da şu an 4 ekibimiz çalışıyor. Altyapıları zaten bitirdik. Bütün isale hatları iki taraflı olarak çekildi. Drenaj sistemleri çekildi. Aydınlatmaları biz yapıyoruz. Bize özgü, farklı bir model olsun istedik. Malatya’yı öne çıkaran, çok şehirlerde örneği olmayan bir aydınlatma sistemi yapıyoruz. Ağaçlandırmasıyla, peyzaj düzenlemesiyle, kaldırımıyla batı yolunu da tamamlayacağız. Şu anda karayolları da asfaltı hızlandırdılar, sağolsunlar. İnşallah bu sene sonuna kadar batı çıkışını da büyük oranda tamamlayacağız.”

Başkan Çakır, Malatya’nın gerçekten hızlı bir şekilde geliştiğini vurgulayarak, “Yaptığımız çalışmaların da şehrin değişimine, dönüşümüne, sosyal-kültürel altyapısının gelişmesine büyük katkılar sağladığına yürekten inanıyoruz” dedi.

Türkiye Köy ve Mahalle Muhtarları Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren de toplantıyı düzenlemesinden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ederek, “Bundan sonraki çalışmalarında da Cenab-ı Allah yardımcısı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan muhtarlar, yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiklerini belirterek, “Göreve geldiğiniz 4 yıldan bu yana Malatya’ya yaptığınız hizmetlerden dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz. Dışarıdan misafirlerimiz geldiği zaman cadde ve sokakların pırıl pırıl olması bizlere onur ve gurur veriyor. Allah senden razı olsun. Çalışmalarınızın devamını diliyoruz” dediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız