SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İhaleyi Yenileyin!'

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim personelinin banka promosyonu ile ilgili 3 yıllık ihalenin yapıldığı belirtilirken, Eğitim Sen 7 bankanın katıldığı ihalenin iptal edilip, yenilenmesini istedi.

Eğitim Sen Şubesi Örgütlenme Sekreteri Ali Ekber Baytemur, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"İlimizde, bugün saat:14’te İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda Eğitim iş kolunda 6551 eğitim çalışanını yakından ilgilendiren, M.E.M Promosyon Komisyonu ile Banka Temsilcileri arasında 3 yılı kapsayan banka promosyon anlaşması yapıldı.

7 bankanın katıldığı ve üç turda gerçekleşen ihale sonucu Halk Bankası tarafından verilen 282000 Tl. teklif komisyonca benimsendi. Eğitim Sen olarak bu anlaşmanın çalışanların hak gaspını doğurduğu, iptal edilerek bir hafta süre içerisinde yeni bir ihale yapılmasını önerdik.

Bu konuda Başbakanlık genelgesi komisyona takdir yetkisi verdiği halde komisyon bu takdir hakkını kullanmayacağını belirtti. Her bir çalışan adına verilen yaklaşık 430 TL’lik promosyon tutarının çalışanlar lehine olmadığı, bu anlaşmanın iptal edilerek yeni bir ihalenin düzenlenmesini çalışanlar adına Eğitim Sen olarak talep ediyoruz. Van, Zonguldak, Kocaeli, Tokat gibi illerde son bir ay içerisinde yapılan banka promosyon sözleşmelerine bakıldığında çalışan başına ortalama 900 TL verildiği halde bunun ilimizde 430 TL gibi komik bir rakam olması hem kabul edilemez hem de düşündürücüdür. İlimizde Devlet Hastaneleri ve Araştırma Hastanesinde 2008 sonu itibarıyla yapılan promosyon sözleşmelerinde çalışan başına 2000 TL. promosyon ödemesi yapıldığı bilinmektedir. Bu da gösteriyor ki Malatya’da Eğitim Emekçileri adına yapılan promosyon görüşmeleri tam bir fiyasko ile sonuçlanmıştır.

Trilyonlarca kar açıklayan bankaların krizi bahane ederek çalışanlar üzerinden karlarına kar katmaya çalışmalarını kınıyoruz. Ayrıca bunu hayata geçiren komisyonu ve yetkili sendikayı tutarlı tavır alamamasından dolayı eğitim emekçilerine şikâyet ediyoruz. Hizmet sendikacılığı anlayışıyla hareket ettiğini iddia eden Eğitim Bir Sen’nin kime hizmet ettiği açığa çıkmıştır.

Henüz geç değildir yanlıştan dönülebilir. Eğitim Sen olarak yetkili sendikaya ve komisyona çağrıda bulunuyoruz. İhale bütün sonuçları ile iptal edilmeli, çalışanların hak ve çıkarlarını koruyan yeni bir ihale yapılmalıdır. Eğitim emekçilerine promosyon haklarına sahip çıkmaya ve duyarlı olmaya çağırıyoruz. Eğitim Sen olarak demokratik tepkilerimizin önümüzdeki süreçte göstereceğimizi belirtir konuyu kamuoyu ile paylaşırız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız