SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İhanet Edenler Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:09:28
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Teşkilatı, 1 Kasım 2015 genel seçimini değerlendirdi. 

İl Teşkilatı'nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver   Kiraz, "Bir seçim sürecini daha geride bıraktık. Malatya'da bir milletvekilimizi koruduk. Malatya'da milletvekili sayısı anlamında çok bir şey değişmedi. Partimizin oy oranı da 7 Haziran ile kıyasladığımız benzer bir durumda oluştu" dedi.

Zorlu bir süreci geride bıraktıklarını dile getiren Kiraz, seçim sürecinde yaşananların kendilerini çok üzdüğünü belirtti.

"BAŞARILI OLDUĞUMUZU İDDİA ETMİYORUZ"

Kiraz, en hızlı çalışmaları gereken dönemde Ankara'daki katliamın kendilerini etkilediğini ifade etti. 

Alınan sonucun kendilerini memnun ve mutlu etmediğini kaydeden Kiraz, "Beklediğimiz bir sonuç değil. Başarılı olduğumuzu da iddia etmiyoruz. Ama bir üzüntümüz var. Gençlik kollarımızdaki gençlerimizi yitirdik. Onlara daha güçlü bir yapı en azından anılarına armağan edebilirdik. Onun üzüntüsünü yaşıyoruz" şeklinde konuştu. 

"SİYASETE DEVAM EDECEĞİM"

1 Kasım seçimlerinde CHP'den Malatya 2. Sıra Milletvekili Adayı olan Erdem Aslanoğlu ise, genç yaşta Malatya'da ikinci sıradan milletvekili adayı olduğunu kaydederek, Malatya'da çok kısa bir çalışma süresi geçirmek zorunda kaldığını belirtti. 

Aslanoğlu, kısa süre zarfında kendisine kapılarını açan ve kucaklayan Malatya halkına teşekkür ederek, "Ben bundan sonraki süreçte siyasete devam edeceğim. Aslanoğlu soyadına layık olup, Malatya'ya ne yapabilirsem, imkanlarım dahilinde onları da yapmaya çalışacağım" diye konuştu. 

"AKP TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAK İÇİN HER TÜRLÜ OLANAĞI KULLANDI"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, oy veren herkese layık olan bir milletvekilliği yapacağını ifade etti. 

Ağbaba, 1 Kasım seçiminin geride kalan seçimlerin bir tekrarı olduğunu belirterek, "7 Haziran'da halkın vermiş olduğu kararı birileri kabul etmedi. Birileri de bu değirmene su taşıdı. Bu duruma geldik" dedi. 

Şimdiye kadar yaşanmayan bir dönemden geçtiklerini anlatan Ağbaba, "Yüzlerce insan katledildi. En son Ankara katliamı yaşandı. 102 gencecik insan, içinde 12 insan Malatya'da toprağa verildi. Bu seçimde beyaz torosların konuşulduğu, katliamların konuşulduğu, 90 öncesinin konuşulduğu bir dönemde karşı karşıya geldik. AKP tek başına iktidar olmak için adeta her türlü olanağı kullandı. Malatya'da da gördünüz, devlet daireleri maalesef suç işlediler. Bütün kurumlar Cumartesi akşamına kadar Sosyal Yardımlaşma Fonu kömür, yardım dağıttı. Belediye her türlü imkanı kullandı. Haksızca kullandı. Bizden aldığı vergileri AKP lehine kullandı. AKP'lilerin afişlerinden, miting afişlerine kadar bütün afişlerini belediye başkanı yaptı" iddialarında bulundu.

"ORTADA BİZİM İÇİN BİR SEÇİM BAŞARISI YOK"

Ağbaba, 1 Kasım seçiminde başarılı olamadıklarını kaydederek, şunları söyledi: 

"Maalesef ortada bizim için bir seçim başarısı yok. Bizler hem genel merkez hem de Malatya'da şapkamızı önümüze koyup, bir değerlendirme yapacağız. Nerede eksik yaptık? Ne hatamız var? Onları bir bir tespit edeceğiz. 7 Haziran ve bu seçimde CHP üzerinde bir kaç partiyle ilgili bir kampanya yürütüldü. Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik bir kampanya yürütüldü. Bu kampanya kısmen başarılı oldu. Hem kendi içimizde geçmişte görev yapmış, aday olmuş ve çeşitli kademelerde görev yapmış arkadaşlarımız maalesef bu konuda etkin bir rol üstlendiler ve başka bir siyasi partiye çalıştılar. Ben, istifa ederek, başka partilerde çalışanlara bir şey demiyorum, onlara saygı duyuyorum. Ancak istifa etmeden, hem bu partide politika yapıp hem de başka bir partiye çalışılmasını 'ahlaksızlık' olarak bulduğumu belirtmek istiyorum. Örgütümüz onlarla ilgili gerekli işlemleri derhal başlatacaktır."

"KENDİMLE İLGİLİ DE BİR DEĞERLENDİRME YAPIYORUM"

Kendisiyle de ilgili bir değerlendirme yapacağını dile getiren Ağbaba, "Ortada bir seçim başarısı yok. Kendimle de ilgili bir değerlendirme yapacağımın bilinmesini istiyorum. Genel Başkanımız Malatya'yı onurlandırdı. Beni, yeni bir milletvekiliyken Genel Başkan Yardımcısı yaptı. Belki Malatya'nın Cumhuriyet Halk Partisi açısından yaşadığı önemli şeylerden biri buydu. Bizde 4 yıl boyunca hepiniz izlediniz, gözlemlediniz, müthiş bir enerji harcadık. Gitmediğimiz ve Malatya ile ilgili çalışmadığımız bir konu kalmadı. Malatya'yı bizden daha iyi bilen, Malatya'nın sorunlarına bizden daha iyi hakim olan, Malatya'nın sorunlarına bizden daha iyi çözüm üreten başka siyasi parti yok. Malatya denildiğinde bizim ismimiz akla geliyor ama maalesef bunu sandığa yansıtmayı başaramadık. Eksiklerimizi tespit edip, ciddi bir değerlendirme yapacağız" ifadelerini kullandı. 

"AKP'YE HAYIRLI OLSUN"

Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Malatya'da başarılı olabilmesi ve eski günlerine tekrar dönebilmesi için değerlendirme yapacaklarını anlattı.

1 Kasım seçim sonuçlarının milletin ve Malatyalıların takdiri olduğunu ifade eden Ağbaba, "Bu takdir başımızın üzerindedir" dedi. 

Ağbaba, seçime katılan herkese teşekkür ederek, "AKP'ye ve AKP milletvekillerine de hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Bundan sonra bana düşen görev, Cumhuriyet Halk Partisi ve Malatya adına, Malatya'nın sorunlarını takip etmek, Malatya ile ilgili çalışmaya devam etmektir. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın nerede mazlum, ezilen, sömürülen varsa onların yanında olacağız" diye konuştu. 

"BİZ, HDP'DEN FARKLI BİR PARTİYİZ"

Ağbaba, 'emanet oylar' tartışmasıyla ilgili de bir değerlendirmede bulundu. Bir gazetecinin 'Bu emanet oylar CHP'den miydi?' sorusuna Ağbaba, "Bizim tespitimiz öyleydi. Maalesef insanlar bazı kaygılarla ve bazı propagandaların etkisinde kalarak oylarını verdiler. 'Bizim dışımızda AKP'yi yenebilecek, Malatya'da bizim dışımızda bir milletvekili çıkarabilecek başka bir siyasi parti yok' diyorduk. Ama birileri inatla, özellikle bizim partiye seçim dönemleri hariç küfür eden, hakaret eden, 'faşist' diyen, Atatürk'ü beğenmeyen, Bizim kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'e her koşulda hakaret eden bir siyasi parti, bizim tabanımızda oy almaya çalıştı. Tabi bir manipülasyon yaşandı. Bizim de bunda birazcık hatamızın olduğunu düşünüyorum. Maalesef bize daha önceden oy veren AKP'den MHP'den CHP'ye oy veren insanlar, sanki HDP'ye oy verilmesinin suçlusu olarak da bizleri gördü. Biz, HDP'den farklı bir partiyiz" dedi.

"BİR KOALİSYON KURULDU"

1 Kasım seçimleri için fiili bir koalisyonun oluşturulduğunu iddia eden Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bugün AKP'nin bu duruma gelmesinde MHP'yi ve HDP'yi tekrar değerlendirmek lazım. Aslında bir koalisyon kuruldu. Yüzde 49'la içinde HDP'nin, MHP'nin ve AKP'nin olduğu fiili bir koalisyon kuruldu. AKP, MHP'den ve HDP'den oy aldı. Sadece CHP oyunu koruyabildi. Bu Malatya ve Türkiye için geçerli. Bir koalisyonu fiili olarak oluşturdu. Bunda kimin katkısı var? MHP'nin katkısı yok mu? MHP, baştan sona bu işte maalesef AKP'yi tekrar başımıza getiren en önemli güçtür. Bir diğeri HDP'dir. Arasına terörle mesafe koyamayan, sadece asker ve polis ölümünü görmeyen, buna 'terör' diyemeye bir siyasi parti. Yüzlerce insan ölüyor. Biz, ölen sivil vatandaşa da üzülüyoruz, kucağında bebesiyle katledilen polise de üzülüyoruz. Maalesef bu koalisyonun oluşmasında hem HDP'nin hem de MHP'nin ciddi katkısı vardır. Hem Malatya hem de Türkiye açısından söylüyorum. MHP'ye Başbakanlık da dahil her şeyi teklif ettik 'yok' dedi. HDP, bu süreci doğru yönetmedi, yönetemedi. Onun için hem HDP hem de MHP'den ciddi oranda oy aldı. Onun dışında sandık hileleri var mı? Bizim tespit ettiklerimiz var, önümüzdeki günlerde duyuracağız. Hile çok. Baskı var. Rüşvet, şantaj var. AKP her türlü baskıyı muhtarından vatandaşına, sosyal yardım alan yeşil kartlısından iş adamlarına kadar baskı yaptı. Ama bu duruma gelmesinin en büyük sorumlusu HDP ve MHP'dir. AKP, yüzde 49 ile bir koalisyonu kurmuştur. Bu koalisyonun içerisinde HDP ve MHP vardır. Doğu'da HDP'nin en güçlü olduğu yerlerdeki oy oranlarına bakın, MHP'nin en güçlü olduğu yerlerdeki oy oranlarına bakın, AKP lehine değiştiğini hep beraber göreceğiz" şeklinde konuştu. 

"4 YILDAN BERİ BİZE AMBARGO UYGULANIYOR"

Ağbaba, bazı medya organlarının CHP'ye ve kendisine ambargo uyguladığını ileri sürerek, "Burada bir başarı yok. Bizden kaynaklı sebepler var mı? Bunları araştıracağız. Örgütümüzden kaynaklı sebepler var mı? Bunları da araştıracağız. Bizim dışımızda faktörler var mı? Var. Birileri tamamen Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili çıkarmaması için uğraş verdi. Buna medya organlarındaki bir grupta dahil. Çok önemli görev üstlendi o arkadaşlarımız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Kanal D'ye, CNN Türk'de, NTV'de haber oluyor, bazı kanallara kolumuzu keserek çıkabildik. İsmimiz verilmedi. 4 yıldan beri bize ambargo uygulanıyor. Hele hele uydudan yayın yapan, AKP'nin bir yayın organı, AKP'nin ve Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin beslemiş olduğu bir yayın organı, seçim döneminde kanallarında çıkan bir tek haberim yayınlanmadı. Geçtiğimiz günlerde Uruguay Devlet Başkanı Türkiye'ye geldi. Ulusal kanallarda haberdik ama bazı kanallarda yokuz. Bütün kanallara haber olabiliyoruz ama buradaki Malatya'daki yerel kanalları bunu vermiyor. Bu asla iyi niyetli bir yaklaşım değil. Birileri düşmanlık yaptılar. Veli Ağbaba ve parti düşmanlığı yaptılar. Çünkü burada hem siyasi hem de ekonomi rant alamadılar. Bunun için haber yapmadılar. Bizden para istediler. AKP milletvekillerine kanallarını açan sözde solcular, bize 4 yıl boyunca her türlü kötülüğü yaptılar. Eğer AKP'nin kanalıysan 'AKP'nin resmi yayın organı' diye yazacaksın. Malatya'da Esenlik'in iş yaptığı insanlardan reklam alarak, bir diğeri de CHP düşmanlığı yapıp, bir yerlerden rant sağlıyor. Kendi içimizde vallahi var. Geçmişte partimizde belediye başkanlığı yapıp, partimize ihanet edenler var. Geçmişte partinin yönetiminde yer alıp, ihanet edenler var" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız