SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İhanet Sayacağım!.'

A- A+ PAYLAŞ

Nemrut Dağı'na Malatya'dan gerçekleştirilen gezi turları için önemli bir tesis konumunda olan Pütürge Büyüköz köyü sınırlarındaki, İl Özel İdaresi'ne ait Güneş Motel'in, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yerine "Malatya Hizmet Evi" yaptırılacağı gerekçesiyle, daha bu projenin ihalesi bile yapılmadan yıktırılmak istenmesine CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu tepki gösterdi.

Nemrut'a Malatya'dan gezi organizasyonunu da gerçekleştiren Şevket Aydın adlı müstecir tarafından işletilen motelin yıkılmasıyla Malatya bağlantılı Nemrut turizminin engellenmesinin amaçlandığı iddiaları Malatya'da yüksek sesle dile getirilirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "yıkma" girişimine tepki gösteren Aslanoğlu, konuyu Salı günü TBMM'de de gündeme getireceğini bildirdi.

Aslanoğlu, şunları söyledi:

"Sayın bakana yıkmadan yapmanın ne olduğunu ögretmeliyiz,bugüne kadar hiçbirşey yapmadan yıkım yapmanın nedenini mutlaka sormalıyız.

Bu nedenle;
1- Kültür ve Turizm Bakanlığı ve iktidar bugüne kadar Nemrut'la ilgili herhangi bir şey yaptı mı? Yapmadığı gibi hep yıkmaya ve yok etmeye çalıştı ve şimdide yıkıyor. Siz hiçbir şey yapmaz mısınız, hep yıkar mısınız?

2-Yıllardır, Malatya Nemrut arasındaki çok küçük bir mesafeyi karayolları ağına almayan ve yıllardır belirtmemize rağmen turizm yolu olarak ilan etmeyenlerden sadece yıkım beklerim. Artık kimse kimseyi kandırmasın,bu konuda da iyi niyetli dahi düşünemiyorum. Bu konuda bunları kim korur ve savunursa artık ihanet sayacağım.

3- Malatya'dan Nemrut'a ulaşan kişiler artık bu güzergahtan gidemeyecektir,Bu yıkım Malatya'dan Nemrut'a gidişleri engellemenin açık ve net bir ifadesidir. Sabahın 3'ünde gecenin yarısında Malatya'dan gidenlerin sığınma limanı olan bu tesis yıkılınca daha kim gidebilir?

4-Malatya evi projesini kim biliyor? Hangi ihtiyaçlara cevap veriyor? Bu proje nedir? Tartışılmadan hemen yık! Bu anlayışı anlamak mümkün mü?

5- Sayın Bakan, yıkmak yerine bir şey de yap. Bakanlığa geldiğinizden beri Malatya konusundaki samimiyetsiz duygularınızı bazen deşifre ettiniz. Bizler bunları söyledik ama Malatya kamuoyunu hep oyaladınız ve kandırdınız!

Artık kimseyi kandırmayalım. Gerçekler çok açık ve net. Ama sayın bakan bilmeli ki Malatya bu konuda sayın bakanın Malatya konusundaki düşüncelerini çok iyi bilmektedir.

Sayın bakan en azından ben size Malatya konusundaki duygularınızın samimi olmadığını söyleyeceğim ve tüm Malatya da Malatyalı hakkını her zaman korur ve alır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız