SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhbar Dolu Dosya

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi'nde 1'i Alman, toplam 3 kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili olarak ortaya çıkan tanık ve ihbarlar dikkat çekiyor.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi Şubesi'nde 1'i Alman uyruklu, 3 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili, "silahlı terör örgütü kurmak, örgüt yöneticisi olmak, terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde birden fazla adam öldürmek, iş yeri dokunulmazlığını bozmak" iddiasıyla Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren ve 5'i tutuklu 2'si tutuksuz olmak üzere toplam 7 kişinin yargılandığı davada, ihbar mektupları savaşı ve tanık olma yarışı yaşanıyor.

Zirve Yayınevi davası ile ilgili olarak kamuoyuna ilk yansıyan ihbar mektubunu, A.A. isimli bir kişi kiliselere göndermiş, kiliseler de soruşturmayı yürüten savcıya teslim etmişti.

ANKARA'DAN GELEN İHBAR MEKTUBU
Zirve Yayınevi ile ilgili ikinci ihbar gelişmesi ise Ankara'dan M.Ş. adlı şahıs tarafından 12 Aralık 2007 tarihinde posta yoluyla Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı ile Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen mektup ile yaşandı. İhbar mektubunda Amerikalıların misyonerlik faaliyetlerinde Alman ekolünün ön plana çıkmasından rahatsızlık duyduğu ve Almanların tasfiye edileceği iddia edildi. Mektupta, "Eylem gerçekleştikten sonra İncirlik üzerinden kaçırılacaklardı. Gençlere 480 bin YTL'lik çek ve 350 YTL de nakit ödenmişti. Çocuklar böyle aldatılmıştı. Olaya çocukların şoven duygularla işlemiş oldukları bir cinayet süsü verildi" iddialarına yer verildi.

Bu gelişme üzerine cezaevine giden Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan Zirve Yayınevi olayı sanıkları ise ihbar mektubundaki iddiaları reddetmişti.

Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

ELBİSTAN CEZAEVİ'NDEN GELEN İHBAR MEKTUBU
Cinayetten 16 yıl hapis cezası bulunduğu öğrenilen ve Elbistan Cezaevi'nde tutuklu bulunan M.D. tarafından gönderilen ihbar dilekçesinde ise olayın siyasi parti yöneticilerinin yönlendirmesi ile gerçekleştirildiği ileri sürülmüştü. Dosyada, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na aynı konu ile ilgili olarak 2 ayrı dilekçe gönderdiği belirtilen M.D.'nin mahkemede tanık olarak dinlenmesi için mahkeme tarafından ara karar alınmıştı.

Zirve Yayınevi olayının kilit ismi Emre G.'yi yönlendirdiği iddia edilen ve hakkında bu soruşturmada takipsizlik kararı verilen V.B.A'nın Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği dilekçede ise "Adıyaman ve Malatya'daki çete bağlantılarına karşı tanık koruma programına alınarak gerçeklerin ortaya çıkması için bilgilerimi paylaşmak istiyorum" ifadesi yer aldı. V.B.A, dilekçesinde, azmettiricilerin gerçek yüzünü ortaya koymak istediğini ileri sürdü.

Bu arada, dava dosyasında çok sayıda ihbar mektubu bulunduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız