SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İhbar Edin!..'

A- A+ PAYLAŞ

İl Hıfzısıhha Kurulu, Vali Ulvi Saran başkanlığında toplanarak, atık su ile sulama yapılmaması konusundaki önlemleri görüştü. Yapılan açıklamada, atık su ile sulama yapanların Polis, Jandarma, Belediye ve Gıda Kontrolu birimlerine ihbar edilmesi istendi.

"İHBAR EDİN.."
Kurulun toplantısı sonrasında yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimizin kanalizasyon şebekesine ait kolektörlerin vatandaşlarımız tarafından kırılarak atık suyun tarımsal sulama amaçlı olarak kullanıldığı görülmüş ve bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu 29.07.2009 tarihinde toplanarak aşağıda belirtilen kararları almıştır. Atık suları ile yapılacak tarımsal sulamanın insan ve çevre sağlığına vereceği zararlar herkes tarafından bilinmektedir. Bu nedenle İl Hıfzıssıhha Kurulundan alınan kararlara vatandaşlarımızın tam olarak uyacağına inancımız sonsuz olup, söz konusu kararlara uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemler kararlılıkla uygulanacaktır. Sağduyu sahibi halkımızın bu konuda duyarlı olması, insan ve çevre sağlığını ciddi olarak tehdit edebilecek atık su ile tarımsal sulama yapanları Jandarma İmdat 156, Polis İmdat 155, Alo Gıda 174, Alo Belediye 153 nolu telefonlara ihbarda bulunmaları önemle rica olunur."

KURUL KARARLARI..
Vali Saran başkanlığında toplanan kurulun, konuya ilişkin aldığı kararlar da şöyle:

"İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 2009 Yılı Temmuz Ayı olağan toplantısını yapmak ve gündemindeki konuyu görüşmek üzere 29.07.2009 Çarşamba günü Vali Doç.Dr.Ulvi SARAN Başkanlığında Valilik toplantı salonunda toplanmış ve aşağıdaki konuları görüşerek karara bağlamıştır.

1-Malatya Belediyesi’ne ait kanalizasyon şebekesinin kırılan kolektörlerinin tespiti yapılarak, bu kırılan kolektörlerin, Malatya Belediyesi’nce tamiratı ivedilikle yaptırılacaktır.

2-Gerektiği durumlarda Tarım İl Müdürlüğü tarafından sulama kanallarından su numunesi alınarak tahlil ettirilecek, atık suların sulama kanallarına karıştığının tespiti halinde Sağlık İl Müdürlüğü’ne ve MASKİ Müdürlüğü’ne konu rapor halinde bildirilecektir.

3-Tarım İl Müdürlüğü, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Malatya Belediyesi ve DSİ Şube Müdürlüğü’nden elemanlar görevlendirilerek sulama mevsimi süresince haftanın yedi günü çalışacak şekilde atık su şebekesi ve sulama kanallarının kontrolü amacıyla gezici ekipler oluşturulacaktır. Gezici ekipler her gün gözlemlerini bir rapor haline getirerek MASKİ Müdürlüğü’ne sunacaktır. Raporda olumsuz bir durum görülmesi halinde konu derhal MASKİ Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirilecektir.Atıksu şebekesinin ve sulama kanalının korunmasında ve sulama kanalına atıksu karıştırılmamasından Belediye sınırları içerisinde ilgili Belediye ve ilgili sulama birliği, köy sınırları içinde ise ilgili köy muhtarlığı ve ilgili sulama birliği sorumlu olacaklar, atık su şebekesinin ve sulama kanalının korunması amacıyla eleman yada korucu görevlendirilmesi dahil her türlü tedbiri alacaklardır. Olumsuz bir durum olması halinde belediye başkanı, köy muhtarı ve sulama birliği başkanı tarafından en yakın kolluk kuvvetine haber verilecektir.

4- Yapılan faaliyetler haftalık olarak MASKİ Müdürlüğü’nce İl Sağlık Müdürlüğü’ne rapor halinde gönderilecektir.

5- Alınan bu kararlar Battalgazi Kaymakamlığı, Battalgazi Belediyesi, Hanımın Çifliği, Topsöğüt, Orduzu, Dilek Belediye Başkanlıklarına, ilgili köy muhtarlıklarına ve ilgili Sulama Birliği Başkanlıklarına tebliğ ettirilecektir.

6 Alınan kararlara uymayanlar ve görevini ihmal eden yetkililer ayrıca atıksuyu sulama amaçlı kullanarak halk ve çevre sağlığını tehlikeye atan vatandaşlar hakkında Türk Ceza Kanunu, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu, Çevre Kanunu, İl İdaresi Kanunu, Belediyeler Kanunu, Köy Kanunu, Kabahatlar Kanunu ve ilgili diğer kanunlar gereğince Malatya Valiliği ve Malatya Belediye Başkanlığı’nca yasal işlem başlatılacaktır.

Toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız