SON DAKİKA
SON DEPREMLER

iHD Organizasyonu Çocuk Eylemi

A- A+ PAYLAŞ

Dünya Su Günü dolayısıyla minik öğrenciler İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya Şubesinin organizasyonu ile basın açıklamalı bir eylem gerçekleştirek toplumun tüm kesimlerini soruna duyarlı olmaya çağırdılar.

Ellerinde dövizlerle Soykan Parkı'na gelen bir grup öğrenci adına yapılan konuşmada, "Su yaşamın ve bireylerin en temel gereksinimi. Bütün sosyal ve ekonomik faaliyetlerin sürdürülmesi temiz ve yeterli suya sahip olmakla mümkün. Araştırma sonuçları son 10 yıl içerisinde küresel su talebinin 6-7 kat arttığını gösteriyor. Bu oran dünya nüfusu artış oranının iki katından daha fazla.Türkiye su zengini bir ülke değildir. Hemen yanındaki Ortadoğu ülkeleriyle karşılaştırıldığında daha iyi konumda görünse de kişi başına düşen ortalama 1300 metreküp su miktarı ile ülkemiz uluslararası ölçütlere göre su sıkıntısı çeken ülkeler içinde değerlendirilmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de suya olan gereksinim her geçen gün artarken, kirlenme ve yanlış kullanım nedeniyle su kaynaklarımız hızla azalmakta ve ülkemizi gelecekte zor günler beklemektedir" denildi.

Yaklaşık 1.1 milyar insanın temiz içme veya kullanma suyundan yoksul olduğu belirtilen açıklamada daha sonra şöyle denildi:

"Her yıl yaklaşık 5 milyon insan temiz su ile ilgili hastalıklardan dolayı ölmekmtedir. 2025 yılında dünya nüfusunun üçte biri şiddetli derecede su sıkıntısı çekecektir.Ülkemizdeki 3200 belediyedenyaklaşık 50 adedi kanalizasyon sularını arıtmaktadır.b Başka bir değişle nüfusumuzun yaklaşık 50 milyonuna ait kanalizasyon suları doğrudan nehirlere dolayıszıyla göl ve denizlere akmaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız