SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İHD'den IŞİD Tepkisi

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:20:30
İHD'den IŞİD Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak, "Ortadoğu, Suriye ve Irak’ta yaşananlara seyirci kalmak büyük aymazlıktır" dedi. 

Dernek binasında basın açıklaması yapan Akbudak, "Suriye Rojavada, Irak Şengal’ de Kürdşii, Ezidi, Türkmen ve diğer halklara saldırarak katliamlar gerçekleştiren IŞİD Bu coğrafyayı bir mezbahaneye çevirmeye çalışmaktadır. Başta bölge devletleri olmak üzere Dünyanın bu İnsanlık dışı katliamlar karşısında seyirci kalması İnsanlık tarihine sürülmüş bir kara leke olarak kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Akbudak, IŞİD'in korku ve katliam imparatorluğu kurmaya çalıştığını iddia ederek, şunları söyledi; "Önce Suriye Rojava’da farklı inanç ve kimliklere yönelik vahşice saldırarak katliamlar gerçekleştiren terörist örgüt IŞİD; Şimdi de Irak Şengal’de mazlum Ezidi halkı, Türkmen ve Kürtlere saldırarak acımazsızca soykırım gerçekleştirmektedirler. Yüz yıllardır yaşadıkları toprakları can korkusuyla terk ederek dağlara sığınmaya çalışan on binlerce bölge halkını büyük bir felaket beklemektedir. Şu ana kadar bine yakın erkeğin öldürüldüğü, 750 den fazla kadının kaçırılarak tecavüze uğradığı, sadece yollarda susuzluktan ölen çocuk ve ihtiyar sayısının 150'yi aştığı bu vahşet karşısında dünyanın ve halkların seyirci kalması ciddi anlamda bir vicdan, ahlak, inanç ve namus probleminin yaşandığını göstermektedir. Bu çeteler bölgeyi denetim altına alarak bir korku ve katliam imparatorluğunu kurmaya çalışmaktadırlar."

IŞİD'in hem insanlığa hem de İslam'a karşı en büyük günah, zulüm ve suçu işlediğini kaydeden Akbudak, "Bu çeteler Müslüman Filistin halkını soy kırımdan geçiren İsrail devletine bir tek söz söylemezken, İslam adına Hareket ettiklerini söyleyerek, İslam’ın hiçbir değer ve ölçüsüyle bağdaşmayan bir tutumla, zalimler yerine Mazlum halklara saldırarak Hem insanlığa hem de İslam’a karşı en büyük günah, zulüm ve suç işlemektedirler. Bu saldırı ve katliamlar karşısında ABD ve batılı devletlerin yanı sıra Müslüman bölge devletlerin büyük bir ittifakla sessiz ve suskun kalmaları IŞİD’i desteklemekten başka hiçbir anlam ifade etmediğini, bu nedenle insanlık onuru ve ahlakının, batı ve bölge devletleri açısından ekonomik çıkardan sonra geldiği gerçeğiyle karşı karşıya gelmiş olduğumuzu göstermektedir. Türkiye’nin Türkmenleri de katleden bu terörist saldırılar karşısında suskun kalması son derece düşündürücüdür. Bugün çıkar kaygılarıyla hareket edenler, yarın ölümcül tehlike karşısında ne canlarını, ne de onurlarını asla kurtaramayacaklardır. Her gün katlanarak büyüyen ve insanlık için telafisi mümkün olmayan bir yıkıma dönüşecek bu tehlike karşısında duyarlı olmak, ben insanım diyen her kesin her sivil ve demokratik kurum ve kuruluşun asıl görevi olduğuna inanıyoruz. Yarın çok geç olmadan bu günden her kes ve her kesimi sorumlu ve vicdanlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız