SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İHD'lilere Trafik Cezası!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:23:10
İHD'lilere Trafik Cezası!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da düzenlenen bir eyleme katılan kişilere, “Trafiği tehlikeye düşürecek hareketlerde bulunma” suçundan 77'şer TL trafik cezası kesildi. 

İnsan Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, “Son günlerde Malatya’da insanlığa karşı işlenen suç ve katliamlar karşısında yasal demokratik protesto hakkını kullanan, işlenen suçların anma etkinliğine katılan duyarlı toplum kesimleri sindirilmek üzere para cezasıyla cezalandırılmaktadır. En son Aralık 2011 tarihinde gerçekleştirilen Uludere Roboski katliamı nedeniyle 29 Aralık 2013 tarihinde sivil toplum kuruluşları ve insan hakları savunucuları tarafından yapılan anma etkinliğine katılan şahıslara para cezası kesilmiş bulunmaktadır. Aynı uygulamanın rutin hale geldiğini, benzer etkinliklere katılanlara bu yöntemin uygulanacağı anlaşılmaktadır” ifadelerini kaydetti. Akbudak, şunları söyledi:

“Yapılan cezalandırmanın trafiği engelleme suçuna dayandırılarak gerçekleştirildiğini, basın açıklamaları ve yürüyüş esnasında çekilen video görüntülerinden şahısların tespit edilerek gıyaplarında fişlendiğini, kesilen cezaların şahıslara postalandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Oysa yapılan yürüyüş ve gösteriler daha önce valilik ve güvenlik birimleri tarafından belirlenen güzergah ve yerlerde yapılmaktadır. İnsanlığa karşı işlenen suç ve katliamları, yolsuzlukları, hukuksuzlukları, darbeleri gerçekleştiren şahıs ve kurumlar hakkında hiçbir işlem yapılmazken, sadece demokratik, insani protesto hakkını kullanan insanlara karşı uygulanan bu cezanın, başta mevcut yasalar olmak üzere hukuka aykırı başlı başına bir insan hakkı ihlali olduğunu dolayısıyla bu uygulamayı gerçekleştirenler hakkında bu basın açıklamasının bir suç duyurusu olduğunu da belirtmek istiyoruz.”

Bu arada, kesilen ceza tutanaklarında “Trafiği tehlikeye sokacak hareketlerde bulunma” suçundan 77'şer TL ceza kesildiği görüldü. Kesilen cezalar için yargıya itirazda bulunulacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız