SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İHH'dan Suriye'ye 3 TIR Yardım

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:31:32
İHH'dan Suriye'ye 3 TIR Yardım
A- A+ PAYLAŞ

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Malatya Şubesi tarafından, Suriye’ye ulaştırılmak üzere 3 TIR yardım malzemesi gönderildi. 

İHH Malatya Şubesi tarafından, iç savaşın sürdüğü Suriye’ye son 3 günde 4 TIR dolusu yardım malzemesi gönderildi. Hayırseverlerin de kendilerine destek olduğunu ifade eden İHH Malatya Şubesi Başkanı Ömer Derin, “Bugün Suriye’ye 3 TIR dolusu yardım malzemesi gönderdik. Bugüne kadar Suriyeli kardeşlerimize 14 TIR yardım malzemesi göndermiş olduk. Bugün yolladığımız TIR’ların tamamı un dolu. Suriye’de son 3 haftadır yaşanan olaylar Türkiye’ye göçü hızlandırdı. Bir haftada sadece 25 bin kişi ülkemize iltica etmek zorunda kaldı. Biz de hayırsever iş adamlarımıza seslendik. ‘Bu mübarek Ramazan ayının bereketi ile Suriyeli kardeşlerimizi unutmayalım, onlara da bir el uzatalım’ dedik. Sağ olsunlar bizlere ses verdiler. Geçtiğimiz gün MÜSİAD’lı iş adamlarımızın, bugün de hayırsever iş adamlarımızın katkısıyla 3 gün içinde 4 TIR’ı Suriyeli kardeşlerimize yolladık” dedi.

Dünyanın birçok yerinde acı olayların yaşandığına dikkat çeken Başkan Derin, “Suriye’de büyük acılar yaşanıyor. Rabbim bir an önce orada ki sıkıntıları gidersin, bir an önce memleketlerine dönüp, rahat bir yaşam sürmeyi nasip etsin kardeşlerimize. Dünyanın birçok yerinde sıkıntılar var. Bu sıkıntıları Rabbim bir an önce gidersin. Sizler aracılığınızla hayırsever iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Diğer kardeşlerimize de sesleniyoruz. Zekat ve fitrelerinizde bu kardeşlerimizi unutmayalım” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yardım TIR’ı dualarla Suriye’ye uğurlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız