SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İHKİB'den Eğitim

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye hazır giyim sektörüne nitelikli eleman yetiştirmeyi planlayan İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Gezici Eğitim Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

İHKİB, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), ABİGEM ve İş-Kur'un iş birliğiyle Halk Eğitim Merkezi bahçesinde açılan gezici eğitim merkezinde 20 kursiyer 20 gün sürecek bir eğitime tabi tutulacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan MTSO Başkanı Hasan Erkoç, "İHKİB Başkanımız Hikmet Tanrıverdi, ve TSO olarak gezici merkezi Malatya'ya getirip, kalifiye eleman yetiştirme noktasında işe başlamış olduk. Bu Malatya için önemliydi. Biliyorsunuz Malatya'nın ekonomik ağırlığı tekstil ve gıda üzerinedir. Biz bu son teşvikle birlikte de tekstilde ciddi anlamda yatırım programları görmeye başladık. Malatya'da bu tür kursları çoğaltarak, burayı sürekli kılmak amacıyla da 2. Organize Sanayi Bölgemiz de, İHKİB'e tahsis etmeyi planlıyoruz. Burada dönem dönem kursiyer arkadaşlarımızı eğitimden geçirerek, fabrikalarımızın ihtiyaçlarına göre arkadaşlarımızı değerlendirmek istiyoruz. Malatya tekstille iç içe bir şehir ve kalifiye eleman sıkıntısı çekmemiz için bu tür kurslara ihtiyacımız var. Bu anlamda Halk Eğitim Müdürlüğümüze de bize yer verdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Kursiyerlere de bir çağrıda bulunan Erkoç, "Malatya tekstil anlamında önemli bir yer. Bu noktada sizler eğitimlerinizi tamamlarsanız, iş bulma konusunda sıkıntınız olmaz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız