SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İHK'ya 10 Ayda 11 Başvuru!

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:52:07
İHK'ya 10 Ayda 11 Başvuru!
A- A+ PAYLAŞ

İnsan Haklarından Sorumlu Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz’ın başkanlığında toplanan İl İnsan Hakları Kurulu ilk olarak, Malatya Valisi Süleyman Kamçı’yı makamında ziyaret ederek faaliyetleri hakkında brifing verdiler. 

Brifing sonrası Vali Kamçı, ”Ben İnsan Haklarının sadece 10 Aralık günü değil, tüm yıl boyunca olmasına inanan birisiyim. Arkadaşlarımız da o inançtalar, insan hakları için yapmamız gereken ne ise insan haklarının ihlali ile ilgili ne yapılıyorsa onları önlemek başta benim ve arkadaşlarımızın görevi, onun için çalışacağız, onun için uğraşacağız. Arkadaşlarımıza gönüllü olarak bu işe katılıp emek verdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret sonrası Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda Vali Yardımcısı Kurnaz bir açıklama yaparak, Malatya Valiliği İnsan Hakları Kurulunun 2004 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüğünü, kurulun büyükşehir belediye temsilcisinden, TBMM’nde grubu bulunan siyasi parti, üniversite, Muhakemat Müdürlüğü, Baro, Tabip Odası,TSO, meslek odaları veya sendikalar, mahalli televizyon, gazete, radyo, Muhtarlar Derneği, okul-aile birlikleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcisinden oluştuğunu ve bu üyelerden de Karakol ve Nezarethanelerini ve Kurumları Ziyaret Komisyonu, Halkla İlişkiler ve İletişim Faaliyetleri Komisyonu, İnsan Hakları Eğitimi ve İnsan Hakları Bilincini Geliştirme Komisyonu ile dilekçe İzleme ve İnceleme Komisyonunun bu üyelerden seçildiğini belirtti.

Kurula yapılan başvuruların en kolay ve en hızlı şekilde yapılması için çalışmalarının devam ettiğini, başvuru sonuçlarının en geç otuz gün içerisinde başvuru sahibine yazılı olarak iletildiğini, 2010 yılında 9, 2011 yılında 20, 2012 yılında 12, 2013 yılında 8 ve 2014 yılının ilk on ayında 11 başvuru yapıldığını bunların kurul tarafından değerlendirilerek gereğinin yapıldığını söyledi.

Vali Yardımcısı Kurnaz, 10 Aralık İnsan Hakları Günü ve 10-17 Aralık Dünya İnsan Hakları Münasebetiyle vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla görsel medyada spot filmler yayınlanmakta olduğunu, 12 Aralık 2014 Cuma Günü saat 11.00’de Malatya Park AVM’de İnsan Hakları konulu resim sergisi düzenleneceğini ve burada özelliklere çocuklara ve kadınlara yönelik hazırlanan eğitici materyallerin dağıtılacağını, 15 Aralık 2014 Pazartesi günü saat 14.00-16.00 saatleri arasında Kanalboyu Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda “İnsan Haklarının Önemi ve Hak Arama Yolları” konul panel düzenleneceğini sözlerine ekleyerek, etkinlik ve panele tüm öğrencilerin ve vatandaşların katılımını beklediklerini dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız