SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İHK'ya 'Çevre' Şikayetleri

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl İnsan Hakları Kurulu'na çevre konuları ile ilgili gelen iki şikayet, muhatabı olan Malatya Belediyesi'ne aktarıldı.

Malatya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu, Vali Yardımcısı Erdinç Filiz başkanlığında toplanarak, Aralık 2006 döneminde yapılan faaliyetleri ve gelen şikayetleri görüştü. Toplantıda verilen bilgide, İl İnsan Hakları Kurulu'na şikayette bulunan Akçadağ İlçesi'ne bağlı Karapınar Köyü'nde oturan İ.S. adlı vatandaş, buradaki Malatya Belediyesi'ne ait taş kırma ocağından çıkan tozların ağaçlarına ve tarlasındaki mahsullere zarar verdiğini, belediye aleyhine mahkemede açtığı davayı kazandığını ancak, ocaktaki çalışmaların halen devam ettiğini belirttiği kaydedildi. Şikayetle ilgili olarak, Malatya Belediyesi'nden bilgi istendi.

İl İnsan Hakları Kurulu'na dilekçe ile şikayette bulunan M.A. adlı vatandaş ise, Malatya Belediyesi'ne ait otobüslerin egzozlarından çıkan gazların duraklarda bekleyen vatandaşların sağlığına zarar verdiğini, egzoz borularının otobüslerin üst kısımlarından verilerek gazın yukarıda dağılmasının daha uygun olacağını belirttiği kaydedildi. Bu dilekçenin de Malatya Belediyesi'ne gönderilerek bilgi istendiği belirtildi.

İnsan Hakları Kurulu Karakol Nezarethane Denetleme Komisyonu tarafından yapılan denetimler sonucunda karakol ve nezarethanelerin standartların üzerinde olduğu şeklinde rapor tanzim edildiği aktarıldı. Malatya'da yakalama, gözaltına alma ve ifade alma yönetmenliği hükümlerine aykırı bir durumun da söz konusu olmadığı kaydedildi.

Öte yandan, cadde ve sokaklardaki İnsan Hakları Kurulu'na ait dilek ve şikayet kutularında aralık ayında 2 tane dilekçe çıktığı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız