SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İHK'ya Cezmi Kartay Şikayeti

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği İnsan Hakları Kurulu, Nisan ayı faaliyetlerini görüşmek üzere toplandı.

Her ay bir kurumda toplanma kararı alan İnsan Hakları Kurulu, bu ay da Muhtarlar Derneği'nde toplantısını gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Erdinç Filiz'in başkanlığında düzenlenen toplantıda, şikayet dilekçeleri incelendi.

M.A isimli vatandaşın Cezmi Kartay Caddesi'nde bulunan eğlence yerlerinin halkın huzurunu bozacak şekilde çevreye rahatsızlık verdiğini, silahlı çatışmalar meydana geldiğini vurgulayıp, buranın durumunu sorduğu dilekçesine Malatya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından cevap gönderildiği belirlendi. Zabıta Müdürlüğü cevabında; "Eğlence yerlerinin şehir dışına taşınması Malatya Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü'nün çalışmaları devam ederken, yer durumunun tesbiti sonucunda Vilayet Makamı ve Belediye Başkanlığı'nın ortak kararı doğrultusunda taşınmaları sağlanacaktır"denildi.

Kurulun e-posta adresine M.S. adlı vatandaş tarafından gönderildiği, köylerinde içmesuyu sorunu bulunduğu, köy korucusu olmadığı için gece ağaçların kesildiği yolundaki şikayetin Kale Kaymakamlığı aracılığıyla soruşturulduğu, jandarma tarafından ifadesi alınan M.S.'nin söz konusu başvuruyu kendisinin yapmadığını, e posta adresinin de bulunmadığını bildirdiği kaydedildi.

İnsan Hakları Kurulu, D.Ö isimli özürlü bir vatandaşın, özürlülerin doğalgaz indiriminden yararlanıp yararlanmayacaklarını sorusuna ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun(EPDK) kanun gereği, böyle bir indirim yapılacağına dair ibarenin bulunmadığı başvuru yapan özürlü vatandaşa bildirdiği kaydedildi.

Kurula ayrıca işkence ve dayak sonucu ölen Büşra Doğan adlı çocukla ilgili olarak M.Ç. adlı kişinin, Malatya Devlet Hastanesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi Acil Servisinde görevli doktorlar hakkındaki şikayet dilekçesinin ulaştığı, bunun ilgili kurumlara iletilerek sonucun bildirilmesinin istendiği belirtildi.

Doğanşehir Kurucaova Kasabası Sağlık Ocağı'nda görev yaptığını ve ocak doktoru tarafından mesai saatleri dışında çalıştırıldıkları gerekçesiyle şikayetçi olan M.E.'nin dilekçesinin soruşturulduğu, nöbet listesinin mevzuata uygun yapıldığı yanıtının alındığı da kurul kararında yeraldı.

Kurulun kentin değişik noktalarında bulunan şikayet kutusunda Mart ayında çıkan imzasız dilekçede mağaza ve işyeri açılışları nedeniyle dağıtılan reklam kağıtlarının gereksiz israf ve çevre kirliliği oluşturduğu yolundaki başvuruyu da değerlendirdiği, Belediye ve İl Çevre Müdürlüğü'ne konunun intikal ettirildiği kaydedildi.

Kurul karar tutanağında ayrıca, 30 Nisan tarihi itibarıyla açılan şikayet kutularında herhangi bir şikayet dilekçesi çıkmadığı da yeraldı.

ARŞİV FOTO: Cezmi Kartay'daki bir eğlence yeri işletmecileri ile hasımları arasında daha önce işlenen bir cinayet yüzünden Mart ayında sıklaşan kavgaların sonuncusunda, 28 Mart günü öğleden sonra silahlar patlamış, biri caddeden geçen vatandaş olmak üzere 3 kişi yaralanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız