SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İHK'ya İse 52 Başvuru!..

A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin Malatya iletişim merkezine geçen yıl bin 54 vatandaşın başvurduğu, sorunlarına çözüm istediği açıklanırken Malatya Valiliği İnsan Hakları Kurulu'na ise bir yılda sadece 52 başvuru yapıldığı, en fazla şikâyet konusunun ise çevre hakkı ile ilgili olduğu bildirildi.

 

Malatya İl İnsan Hakları Kurulu, Malatya Barosu'nda toplanarak Ocak ayı ve 2006 yılı faaliyetlerini görüştü. Vali Yardımcısı Erdinç Filiz başkanlığında yapılan toplantıda, İl İnsan Hakları Kurulu'na 2006 yılında 52 başvuru yapıldığı belirtildi.

 

İhlal edildiği iddia edilen hak konuları ve yapılan başvuru sayıları ise şu şekilde sıralandı:

 

"Adil yargılanma hakkı 2, ailenin korunması hakkı 1, ayrımcılık yasağı 1, bilgi edinme ve dilekçe hakkı 8, çevre hakkı 9, işkence yasağı 1, kötü muamele yasağı 3, mülkiyet hürriyeti 6, sağlık ve hasta hakkı 6, seçme, seçilme ve siyasi faaliyet hakkı 1, sosyal güvenlik hakkı 2, yaşam hakkı 1, yerleşme ve seyahat hürriyeti 1, iş ve yardım talebi 8 ve diğer konularda 2 başvuru yapıldı."

 

Toplantıda, A.Ş. adlı vatandaşın gittiği Halk Eğitim Merkezi'nde görevli memurun kendisiyle ilgilenmeyerek, çocuğunun yanında hakarete uğradığını iddia ettiği şikâyet dilekçesi incelendi. İnceleme sonucunda Halk Eğitim Merkezi'ndeki görevli memurun uyarılmasına karar verildi.

 

Vatandaşların valilik yanındaki otobüs duraklarında egzoz gazından rahatsız olması nedeniyle de, Malatya Belediyesi'ne otobüs durağının kaldırılması ya da söz konusu yoğunluğa neden olan vezne yerlerinin değiştirilmesi için yazı gönderilmesi kararlaştırıldı.

 

Bu arada, Malatya'da karakol nezarethanelerinin denetlenmesi ile yakalama, gözaltına alma ve ifade alma yönetmenliğine göre yapılan işlemlerde herhangi olumsuz bir konunun olmadığı, şehir merkezinde bulunan şikâyet ve temenni kutularında da şikâyet dilekçesinin çıkmadığı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız