SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhlal Görmemişler!

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:03:12
İhlal Görmemişler!
A- A+ PAYLAŞ

 Hatay Payas Belediyespor 1975-44 Malatyaspor maçında müsabaka hakem ve gözlemci raporlarında ve bilahare alınan denetçi raporunda her hangi bir ihlalde bulunduğuna dair beyan bulunmadığından disiplin soruşturması yapılmadığı bildirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın Payas Belediyespor 1975 - 44 Malatyaspor maçında yaşanılan olaylarla ilgili verdiği soru önergesine cevap geldi.

Milletvekili Veli Ağbaba’nın önergesini Türkiye Futbol Federasyonu tarafından talep edilen bilgiler çerçevesinde cevaplayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, maçın ardından gerçekleştirilen idari ve cezai işlemleri sıraladı.

Ağbaba’nın “Şampiyonluk mücadelesi verilen bir maçta fair-play kuralları dışında yaşanan olayların araştırılması amacıyla Futbol Federasyonu tarafından herhangi bir soruşturma açılması söz konusu mudur?” sorusunu cevaplayan Bakan Kılıç şu ifadeleri kullandı:

“Hakem ve gözlemci raporları çerçevesinde, disiplin ihlalinde bulunan oyuncu, yönetici ve teknik sorumlular Amatör Futbol Disiplin kuruluna sevk edilmişlerdir. Bunun yanı sıra Payas Belediyespor 1975 Kulübü taraftarlarının meydana getirdiği saha olayları ve çirkin ve kötü tezahüratta bulunmamaları nedeniyle Amatör Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir. 44 Malatyaspor Kulübü aynı nedenlerle Amatör Futbol Disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Müsabaka görevlisi sıfatına haiz saha komiseri ise kendisine yapılan yumruklu saldırıya , saldırıyla karşılık vermesi sebebiyle Amatör Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir.

Amatör Futbol Disiplin Kurulu tarafından yapılan inceleme neticesinde 04 Nisan 2013 tarihinde Payas Belediyespor 1975 Kulübüne saha olayları nedeniyle 3 maç saha kapatma ve seyircisiz oynama cezası ile bin 500 lira ve ayrıca çirkin ve kötü tezahürrat nedeniyle bin lira para ceza verilmiştir. 44 Malatyaspor Kulübü hakkında saha olayları nedeniyle ceza tayinine yer olmadığına karar verilmiş, çirkin ve kötü tezahürrat nedeniyle bu kulübe bin lira para cezası kesilmiştir.

Bunun yanı sıra saha komiseri Zafir Koç hakkında 3 ay hak mahrumiyeti cezasına hükmedilmiş ve disiplin ihlalinde bulunan oyuncu yönetici ve teknik sorumlulara çeşitli cezalar verilmiştir. AFDK disiplin soruşturması sırasında ortaya çıkan iddialar kapsamında Payas Belediyespor 1975 sedye görevlisi olduğu iddia edilen Hakan Gunç ve Payas Belediyespor Basın Bürosu’nda görevli olduğu iddia edilen Şenol Urman hakkında resen soruşturma açılmış olup, ilgililer hakkında disiplin yargılanmasına devam edilmektedir.”

Ağbaba’nın “Birçok yurttaşımızın yaralanmasına ve darp edilmesine tanık olunan bu olayla ilgili olarak gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yetkilileri hakkında bir soruşturma açılması düşünülmekte midir?” sorusuna verilen cevapta ise şu ifadeler yer aldı:

“Müsabakanın oynandığı Payas Futbol Sahası Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Payas Belediye Başkanlığı arasında imzalanan 14 Ağustos 2007 tarihli protokol ile Payas Belediye Başkanlığı’na devredilmiştir. TFF Başkanlığının 2012-2013 sezonunu Bölgesel Amatör Lig statüsünün 8. Maddesinin 3. bendine göre sorumluk Payas Belediye Spor Kulübü’ne ait olup, gerekli güvenlik ve sağlık tedbirlerinin ilgililer nezdinde alınması teminen Dörtyol Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne, Dörtyol Kaymakamlığına 21 Mart 2013 tarihi ve 52670734/327 sayılı yazıyla bilgi verilmiştir.”

Bakan Kılıç, “Payas Belediyespor 1975 Kulüp Başkanının olayların çıkmasında rolünün olup olmadığının tespit edilmesi noktasında bir inceleme ve soruşturma başlatılması düşünülmekte midir?” sorusuna da şu cevabı verdi:

“Payas Belediyespor 1975 Kulübü Başkanı Mehmet Ay hakkında müsabaka hakem ve gözlemci raporlarında ve bilahare alınan denetçi raporunda her hangi bir ihlalde bulunduğuna dair beyan bulunmadığından disiplin soruşturması yapılmamıştır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız