SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İhlas ve Samimiyet Olmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:32:16
A- A+ PAYLAŞ

Hazreti Muhammed’in doğumu nedeniyle 14- 20 günleri arasında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, il merkezi ve diğer ilçelerle birlikte Arapgir ilçesinde de başladı.

Arapgir  Müftüsü Ertuğrul Akın, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri için bir tema seçildiğini, bu yıl da temanın "Peygamber Efendimiz, Din ve Samimiyet" olduğunu belirtti. Etkinliklerle Kutlu Doğum'un anıldığı bu haftanın en büyük amacının Hazreti Muhammed’in ahlakını, ahlaklı davranışını, davranışlara ve ahlaka yansıtabilmek olduğunu belirten Akın, ayrıca bu yıl seçilen tema vesilesiyle samimiyet ve ihlaslı olmaya da şu sözlerle değindi; "İbadet ve davranışlarımızda ihlas ve samimiyet yoksa Allah katında bir karşılık bulamayız. Bizleri kurtaracak olan ihlas ve samimiyettir, bu nedenle işlenen temamızın önemi büyüktür." 

Yapılan açılış konuşmasından sonra kılınan öğle namazının ardından İlçe Müftülüğü yetkilileri tarafından vatandaşlara pilav ikramında bulunuldu.

Kutlu Doğum Haftası Açılışı etkinliğine Arapgir Belediye Başkanvekili Basri Aknar, İlçe Garnizon Komutanı Özgür Gümüşay, İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın ile çok sayıda daire amiri ve vatandaş katıldı.

MESAJLAR..

Bu arada Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla siyasiler de mesajlar yayınladılar.

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz'ün mesajı şöyle:

"Gönüllerimizin eşsiz Sultanı Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirdiği Kutlu Doğum Haftasına bir kez daha erişmenin manevi iklimini yaşıyoruz.  Tüm insanlığa kurtuluş çağrısı yapan Peygamberimizin doğum günü haftası, efendimizin ilahi çağrısını hayatımızda canlı tutmak ve herkese duyurmak adına bizler için bir fırsattır.

Peygamberimiz Hz. Muhammed tüm insanlığa bir rehber ve yol gösterici olarak gönderilmiştir.  Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim de, “Andolsun ki Rasûlullah’ta sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çokça zikredenler için mükemmel bir örnek vardır” (Ahzab-21) buyrularak Sevgili Peygamberimizin hayatı bizlere yaşanabilir en güzel örnek olarak takdim edilmiştir.

Cahiliye döneminde olduğu kadar bugün içinde yaşadığımız çağın da, Peygamberimizin rehberliğine çok ihtiyacı vardır. Dünya’da ve İslam Coğrafyasında akan kan ve gözyaşının dinmesi, tüm ihtilafların aşılıp rahmet ve merhamet medeniyetinin tekrar yükselmesi için onu daha çok anlamaya, idrak etmeye ve her zaman örnek hayatını rehber edinmek durumundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle Kutlu Doğum Haftasının, bütün Müslümanların gönlünde samimiyet ve ihlasla birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun yeniden filizlenerek yeşermesine, efendimizin hayatını ve bizlere sunduğu ilahi mesajı gönülden idrak etmemize vesile olmasını dilerim."

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, mesajında "Bu anlamlı haftayla, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşmaya teşvik eden, İslam'ın evrensel mesajlarını bizlere ulaştıran Hazreti Peygamberimizin Doğumunun 1443'üncü sene-i devriyesini hep birlikte idrak ediyoruz. 

Kutlu Doğum haftası denildiğinde, Hz. Peygamberi anmak, daha da önemlisi onu anlamak, onun temsil ettiği değerler bütününü tanımak ve kendimize rehber edinmek çabası akla gelir. Bu kutlu haftada Peygamberimizin aktardığı ilahi mesaja kulak vermeli, O'nun emanetine ve hatırasına sahip çıkmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum günü dolayısıyla idrak edilen Kutlu Doğum Haftası’nın, Ülkemizde, İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü ve huzur ikliminin hâkim olmasına vesile olmasını diliyor, hemşehrilerimin, milletimizin ve tüm İslam Âlemi’nin Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ediyorum."dedi.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de mesajında şöyle dedi:

"Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) mübarek doğumlarını kutladığımız kutlu doğum haftasının 1443. Yıldönümünü idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunuyoruz.

Peygamberimiz Hazreti Muhammed'i anmak ve anlamak için iyi bir fırsat olacak bu günler, O'nun, bugünümüzü ve geleceğimizi aydınlatan, insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, ahlak ve erdemini, inanç ve sadakatini özümseyip, anlamamızı sağlaması açısından ayrıcalıklı bir zamanı işaret etmektedir. 

Kardeşlik, hoşgörü ve adalet gibi değerlerin elçisi olan Peygamber Efendimiz, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe ve yardımlaşmaya teşvik etmiştir. Peygamber Efendimizin güzel ahlakı, birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesi bakımından en önemli kaynağımızdır. Dünya’nın birçok yerinde acıların, gözyaşı ve zulmün yaşandığı günümüzde, Peygamberimizin merhamet etmeye ve müsamaha göstermeye yönelik insanlığa sunduğu zengin mirastan yararlanmak ve sosyal yapımızda meydana gelen sorunların çözümünde bu değerleri harekete geçirmek gerekmektedir.

Sevgili Peygamberimizin doğum günü vesilesiyle idrak edilen Kutlu Doğum Haftası’nın, ülkemizde esen barış ve kardeşlik havasının kalıcı olmasına vesile olmasını diler, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ederim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız