SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İhmal Yüzünden Bacağı Kesildi'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:39:36
'İhmal Yüzünden Bacağı Kesildi'
A- A+ PAYLAŞ

Afganistan’daki iç çatışmalardan kaçarak Malatya’ya gelen Latif Mirzai’nin, Devlet Hastanesi’ndeki ihmal iddiasıyla sol bacağının kesildiği öne sürüldü.

Afganistan’ın Gezi bölgesinde yaşanan iç çatışmalar nedeniyle bir yıl önce can güvenliği kaygısıyla Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Komiserliği bilgisi dahilinde Ankara’ya oradan da Malatya’ya gelen Latif Mirzai’nin sol bacağında kangren oluştuğu ve yapılan operasyonla bacağının kesildiği kaydedildi.    

İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak, Afgan Latif Mirzai’nin bacağının kesilmesiyle ilgili dernek binasında toplantı düzenledi.

Latif Mirzai’nin eşi Fatma Mirzai’nin de yer aldığı toplantıda konuşan Akbudak, “Latif Mirzai, 29 Aralık 2013’te Malatya Devlet Hastanesine, mide bulantısı şikayetiyle başvurmuş ve burada gereken müdahaleler yapılmış. Hastanede 2 gün tutulmuş ve bu sürede 2 defa midesi yıkanmış. Kendisiyle ilgilenen doktor tarafından problem kalmadığı ve taburcu edileceği kendilerine söylenmiş. Ancak daha sonra Mirzai’nin sol bacağına bir iğne yapıldığını bizlere ilettiler. Bu iğneden sonrada sol bacakta şişme ve morarma meydana gelmiş. Şahsın sol bacağının kangrene dönüştüğü anlaşılınca da Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edilmiş. 4 gün yoğun bakımda tutulan Latif Mirzai’nin sol bacağı kesilmiş” diye konuştu.

“2 GÜN HASTANEDE KALDI”

Latif Mirzai’nin eşi Fatma Mirzai, eşinin mide bulantısı nedeniyle gittiği Malatya Devlet Hastanesi’nde 2 gün kaldığını kaydederek, “Eşimin acilde iki defa midesi yıkandı. 2 gün hastanede kaldı. Daha sonra doktor bize taburcu olacağını söyledi. Hemşire geldi ve eşimin sol bacağına bir iğne yaptı. Bir süre sonra eşimin sol bacağında şişlik ve morluk oluştu. 3 gün daha hastanede kaldı ve başka bir tedavi yapılmadı. Sonra eşim Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevk edildi. Birkaç günlük tedavinin ardından bacağı kesildi” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız