SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İhraç Ettiler

A- A+ PAYLAŞ

Türk asıllı Düzgün Yıldırım’ın tercihli oylarla senatör seçilmesini hazmedemeyen Hollanda Sosyalist Partisi, görevi bırakması için uzun süre baskı yaptıktan sonra Yıldırım’ı ihraç etti. Yıldırım, "Irkçılığa, yabancı düşmanlığına karşı halkın sözcüsü olabilmek için senatörlüğe devam edeceğim. Halktan büyük destek alıyoruz, kendi partimizi kuracağız" dedi.

HOLLANDA’da partisinin istifa ültimatomuna boyun eğmeyen Türk senatör Düzgün Yıldırım, Sosyalist Parti’den ihraç edildi. Karar kendisine sözlü olarak iletilen Yıldırım’a parti yönetiminin aldığı karar en geç iki gün içerisinde resmi olarak iletilecek. Gelişmeleri "Anti demokratik ve kabul edilemez" olarak niteleyen Yıldırım, siyasi hayatına parti kurarak devam edeceğini açıkladı. 29 Mayıs’taki seçimde tercihli oylarla senatör seçilen Yıldırım, ihraç kararına bir üst kurulda itiraz etmeyeceğini, çünkü demokratik bir karar beklemediğini belirterek Hürriyet’e şöyle konuştu:

"Ben bu göreve demokratik bir şekilde tercihli oylarla seçildim. Partime, senatörlük görevimi bırakmayacağımı bildirdim. Toplumun sıkıntılarını, istek ve arzularını dile getirmeye, mücadele etmeye devam edeceğim. Hollanda’da ırkçılığa ve gelişen yabancı düşmanlığına karşı bir platformun oluşması, halkın sözcüsü olabilmek gerekir. Bunun için de senatörlük görevimi devam ettireceğim.

Partim bu konuda demokratik ve adil davranmamıştır. Ben buraya binlerce halkın oylarıyla seçildim. Eğer parti bu insanları ciddiye almıyorsa, bu da partinin getirdiği görüşler ve tavırların demokratik olmadığını gösterir. Ben de, anti demokratik görüşlere karşı yılmayacağımı belirtmek isterim. Parti içerisinde birçok kişinin beni desteklediğini biliyorum. Her gün yüzlerce hatta binlerce beni destekleyen elektronik posta ve telefon mesajları alıyorum. Yeni bir oluşumun içerisine girip kendi partimizi kuracağız. Kurulacak olan yeni partinin başkanı ise büyük bir ihtimalle ben olurum."

Yabancıyım diye istemediler

29 Mayıs’taki seçimde sürpriz bir şekilde tercihli oylarla senatör seçilen Düzgün Yıldırım, Sosyalist Parti’nin sırf yabancı kökenli olduğu için senatör olmasına katlanamadığını söyledi. Yıldırım, partinin "seni ihraç ederiz" tehditlerine direnmiş ve görevi bırakmamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız