SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İhracat 140 Bin Tona Çıkmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:56:44
A- A+ PAYLAŞ
 
İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Bayram Murat Asma, gelecek 10 yılda kayısıdan elde edilen gelirin 700 milyon dolara, ihracatın ise 140 bin tona çıkması gerektiğini bildirdi. 
     
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Malatya'da kayısı zararlıları konulu panel düzenlendi. 
     
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Malatya Ziraat Odası Başkanlığı, Malatya Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen panelde, üreticilere kayısı zararlıları ile mücadele konusu anlatıldı. 
     
Panelin açılışında konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ramazan Aytekin, zirai mücadelenin önemine değindi. 1995'ten bu yana Malatya'da kayısı entegre mücadele projesinin yürütüldüğünü ifade eden Aytekin, insan sağlığı ve çevreyi dikkate alarak sürdürülebilir tarımın yaygınlaştırılmasına çalıştıklarını belirtti. 
     
İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Bayram Murat Asma, Malatya'nın dünya kayısısının yüzde 85'ini sağladığını anlattı. 
     
Gelecek 10 yılda kayısıdan elde edilen gelirin 700 milyon dolara, ihracatın da 140 bin tona çıkması gerektiğini kaydeden Asma, kayısı ve diğer sert çekirdekli meyve ağaçlarına zarar veren şarka hastalığına işaret etti. 
     
Şarka virüsünün bulaşmadığı Malatya'ya dışarıdan fidan, aşı kalemi ve tohumun getirilmesinin yasak olduğunu bildiren Murat Asma, bu hastalığa yakalanmış ağaçların tedavisi olmadığını, hastalıkla mücadelede tek etkili yöntemin hastalığa dayanıklı çeşitlerin ıslah edilmesi olduğunu söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız